Gå til sidens hovedinnhold

Privat eller offentlig drift av skolekantinene?

Nå er det kantinedriften ved de videregående skolene i Vestfold og Telemark fylkeskommune som skal over fra privat til offentlig drift.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På skoler med utdanningsprogram for restaurant og matfag har det hele tiden vært naturlig at skolen selv driver kantina og sørger for vareutvalget, men for andre skoler er det private som driver kantina til alles tilfredshet. Begrunnelsen for å få en slutt på dette kan ikke være annet enn ideologisk, helt i tråd med Arbeiderpartiets program.

Men når problemet kommer nært nok innser selv en ihuga Ap-politiker at dette er helt «galemattis». På Re videregående er alle strålende fornøyd med driften til de to blide kantinedamene, de har tydeligvis en svært viktig sosial funksjon i skolemiljøet, de kjenner elevene godt.

Les også

Nå er eventyret over for Torun og Kari: – Utrolig trist og dumt – og det tjener ikke elevene

Men slik er det også i private barnehager, private skoler og i private helseinstitusjoner. Brukerne (barn, elever, foreldre og eldre) er meget godt fornøyde, ofte mer fornøyde enn de som bruker det offentlige tilbudet. Allikevel er målet for Ap-politikeren og andre på venstresiden at det er kommune, fylket og stat som skal drive skoler, barnehager og helsevesenet. Det er riktig praktisk og ideologisk!

Les også

Raser mot fylket: – Nå ble jeg litt sur, kjenner jeg

Men altså når denne politikken kommer nær nok ens egen stuedør, til folk og en skole man kjenner, innser en at det beste er å ha en privat drevet kantine på Re videregående skole.

Min mening er at det beste er å ha et mangfold av både private og offentlige tilbud som kan strekke seg etter hverandre for å gi et så godt tilbud til brukerne som mulig.

Kommentarer til denne saken