Gå til sidens hovedinnhold

Profittomsorgens kostnadsbløff

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunikasjonssjefen i Norlandia, Arnfinn Nordbø skriver om omsorgsdrift og kommunal økonomi på en overbevisende måte, men sant er det ikke.

Han forsøker å overbevise om at kommunene ikke bør bruke skattepengene på omsorg når de kan gjøre det «for kommunene» Hvilke penger bruker kommuner på å finansiere anbud tror dere? Er det skatteinntekter, eller pennies form heaven? Dette er et forsøk på å omskrive virkeligheten slik at folk skal overbevises om at profitørenes ønske om gevinster og utbytte ikke finnes. Men at de derimot hjelper offentlig sektor med omsorgsdrift, noe som slett ikke er sant.

Videre gjemmer Arnfinn Nordbø seg bak at de har Tariffavtale. Det er sant. Men de opererer med avtaleparter som gir lavest mulig lønn og pensjonsavtaler, dette er selvfølgelig for å tjene penger på ansattes bekostning. Det er nemlig en sannhet at inntjeningen innenfor omsorgsdrift kun er mulig dersom kostnader går ned. Kuttene tas innenfor lønn, pensjon, kost øre, medisinske forbruksvarer, bemanning, renhold med videre. Altså en nedgradering av tjenestens innhold.

Nordbø har et poeng. Det er kostnader knyttet i IT, her er det mye og hente på egen kompetanse og bedre samarbeid.

Jeg tar mer enn gjerne en debatt om omsorgsdrift, men da forlanger jeg ærlighet og ikke forherligelse.

Les også

Står fastleger og tannleger for tur? Disse er jo også private og må ha overskudd for å overleve.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.