Kvinnen skulle bare kjøre til jobben dagen derpå - det kostet henne dyrt

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinnen i 40-årene tenkte ikke nærmere over at hun hadde tatt et par glass vin i løpet av natten, da hun satte seg inn i bilen for å kjøre til jobben. Men da en politipatrulje som hadde rutinekontroll, vinket henne inn, ante hun problemer.

DEL

(Sandefjords Blad) Rutinekontrollen viste at kvinnen var påvirket under kjøreturen. En senere blodprøve viste at hun hadde 0.61 i promille.

Nylig møtte kvinnen i Sandefjord tingrett, der hun erkjente hendelsen. Kjøreturen skjedde en augustdag i år, klokka 09.00 om morgenen. Politiet hadde rutinekontroll i Museumsgata i Sandefjord.

Kvinnen forklarte retten at hun av flere grunner hadde hatt en dårlig dag på jobben dagen før kjøreturen, og hun var sent hjemme. I tillegg fikk hun en telefon fra et familiemedlem som hadde rotet seg inn i noen økonomiske problemer.

TILSTO: Kvinnen la alle kort på bordet i Sandefjord tingrett.

TILSTO: Kvinnen la alle kort på bordet i Sandefjord tingrett. Foto:

Drakk litt vin for å avreagere

– For å avreagere drakk jeg noe vin utover natta. Da jeg satte meg i bilen morgenen etter, og kjørte mot jobben, tenkte jeg ikke over at jeg hadde drukket alkohol om natta. Det slo meg imidlertid da jeg ble vinket inn til politiets rutinekontroll, sa kvinnen, som ikke hadde noen bemerkninger til promillen.

Påtalemyndighetens påstand var 15 dagers fengsel, som skulle gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg mente man at kvinnen burde betale 60.000 kroner i bot, i tillegg til å miste førerkortet det neste året.

Kvinnen ba retten se hennes sak på mildeste måte, og fortalte at det ville bli problematisk for henne å miste førerkortet i ett år – hun har forpliktelser overfor familien sin.

Rettspraksis tilsier minst ett år uten førerkort

Retten la formildende vekt på kvinnens tilståelse, mens allmennpreventive hensyn talte i skjerpende retning når man kjører bil i påvirket tilstand.

Rettspraksis tilsier at når man har en promille på mellom 0.5 og 0.8, så skal man miste førerkortet mellom 12 og 18 måneder.

Retten valgte å lande på påtalemyndighetens påstand om 15 dagers fengsel, som ble gjort betinget med en prøvetid på to år, samt forbud mot å kjøre bil i 12 måneder.

Retten satte imidlertid boten ned fra 60.000 kroner til 50.000. kroner.

Dommen ble lest opp for kvinnen etter rettsmøtet, og hun valgte å vedta straffen på stedet.

Artikkeltags