Gå til sidens hovedinnhold

Rådhusgaten må få være som den er

Jeg håper endelig at de gamle og tidsriktige husene i Rådhusgaten, ikke blir endret eller revet. Når jeg ser tegningen på side 17 i avisen av 8 juni, så blir jeg alvorlig skremt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

At dere pynter opp gaten med springvann og trær er veldig fint, men river dere de gamle husene forsvinner samtidig den gamle byen som i år fyller 1150 år, som Norges eldste by. Leser samtidig i samme avis på side 9, en annonse vedrørende høring av planforslag om kommuneplanens samfunnsdel 2021 – 2033. Hva med å invitere byens innbyggere og brukere til et stor møte, hvor innbyggerne fikk anledning til å si sin mening om byens nåtid og ikke minst byens fremtid. Jeg tror politikerne og ikke minst byens utbyggere ville ha godt av å høre hva byens innbyggere og brukere kunne tenke seg byens fremtid.

Les også

Det kan ta lang tid før denne gågata er noe å skryte av: – Vi må vente

Hva om byens innbyggere og brukere kunne enes om en fremtidig dialog med utbyggerne, om byens fremtid? Vi er jo alle enige om at byens renommé, som Middelalderbyen, Norges eldste by til enhver tid må ligge i førersete. Vi må for all del ikke glemme Vikingodden som har sørget for byens største oppmerksomhet de siste årene med bygging av to praktfulle Vikingskip som har gitt gjenklang langt utenfor landets grenser.

Les også

Frelsesarmeen tar over to nye lokaler i sentrum: – Det har vært både spennende og krevende

Dette har tilført byen flere turister en våre politikere kunne drømme om. Derfor er det på tide at politikerne pusser støvet av fintøyet og takker frivillighetsarbeiderne for et fantastisk arbeide fram til nå. Nå venter vi spent på når vikinghusene som skal huse de to flotte vikingskipene på Vikingodden blir vedtatt. Fra den dagen kommer turiststrømmen til å øke betydelig. Vel, dette var litt mer en bare Rådhusgata, men det hele er med på å heine om byen vår, Middelalderbyen, Norges eldste by.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.