Dette er bløff. Se bare her:

1. Det er ikke Putin som har koblet strømprisene i Norge til EU og tidoblet våre utgifter.

2. Det er ikke Putin som har bestemt at den høyeste gassprisen i Europa skal være prisen på vår strøm.

3. Og det er ikke Putin som har delt Norge inn i fem strømregioner, som gjør at vi får vanvittige ulikheter i pris.

Alt dette er bestemt av norske politikere. Før var det lik og lav pris over hele landet, men det får de liksom ikke til nå – stakkars politikere!

LES OGSÅ: Skeidar skal si opp ansatte: – Opplever kraftig nedgang

Begynte i 2021

Hvorfor er det jug at Putin har skylda? Fordi de høye strømprisene begynte i 2021, og 11. desember det året ble det derfor innført strømstøtte: Prisen fra 2020 var nemlig blitt seksdoblet – den høyeste i historien! Avisene fra den tida har masse oppslag om dyr strøm, så her er det beviser i kilovis. I pressemeldingen om strømstøtten stod det også om «rekordhøye strømpriser», og i januar 2022 ble så strømstøtten oppjustert og innført for borettslag og sameier. Altså: Alt i desember 2021 snakket regjeringen om «rekordhøye strømpriser.»

Men nå vil de innbille oss at det er Putins krig fra 24. februar 2022 som har skylda! Og her får vi heller ikke hjelp fra opposisjonen til høyre: Under debatten i Arendalsuka mellom Ap og Høyre om strøm sa NRKs journalist at man måtte bruke lupe for å se forskjell på dem. Noe Erna Solberg for en tid siden bekreftet i et intervju, at Høyre ikke ville gjort mye annerledes: «Putin ville uansett invadert Ukraina, og strømprisene ville vært høye.» Ja, Erna – men det er fordi du har koblet norsk strømpris til EU!

Altså – på nytt bløffen om at det er kjeltringen Putin som er skyld i at folk i Norge griner over høye strømregninger.

LES OGSÅ: Kjeden nedbemanner og stenger flere butikker. Dette skjer med de ansatte i Tønsberg: – En krevende tid

Får straffen hver dag

Det er tvert imot våre egne politikere som har ført oss dit. Den 22. mars 2018 vedtok Stortinget EUs tredje energipakke som del av EØS-avtalen. Høyre, Ap, Venstre, Frp og MDG stemte for. SV, Sp, KrF og Rødt stemte imot. Og nå får vi straffen hver eneste dag.

Det er EØS som har gitt oss den rådyre strømmen. Fordi våre politikere har åpnet døra på vidt gap for EU. Men det snakker de ikke om, det passer bedre med Putin. Ifølge EØS-avtalen kunne Stortinget sagt nei, men gjorde det ikke – for ja-partiene ligger som kjent på kne for EU, og respekterer ikke at Norge to ganger har sagt nei. Og jeg gjentar: Norge har to ganger sagt nei! Ja-partiene respekterer hverken dette eller folkemeningen, for det som flertallet på Stortinget mener, det motsies år etter år av et flertall i folket.

LES: Forbrukertilsynet politianmelder strømselskap: – Grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart

I en meningsmåling (Sentio) 2.12.22 sa 50,5 % at EU har for mye makt i Norge – 26,5 % sa nei. I en annen meningsmåling fra juni 2022 – «Er du for eller mot en handelsavtale med EU som erstatter EØS-avtalen?» – der svarte 34,2 % ja mens 27,1 % sa nei – altså bare 1 av 4 støtter EØS. For i avtalen med EU står det at en handelsavtale skal gjelde hvis EØS sies opp – altså ikke noe fantasispørsmål. Og i en meningsmåling om EU-medlemskap i november i fjor sier 55,8 % nei og 27,2 % ja. Altså ingen støtte i folket for å ligge på kne for EU.

Det rare er at Høyre, som er steinhardt imot alt dette som flertallet er for – de bare stiger på målingene.

LES OGSÅ: Familiebedriften må permittere 18 ansatte: – Vi trenger et pusterom

Ulovlig vedtak

Det er altså Acer, EUs energibyrå, som bestemmer: Strømmen skal flyte fritt, og alltid der prisen er høyest. Men nå har organisasjonen Nei til EU gått til sak fordi stortingsvedtaket om Acer var ulovlig – kontrollen over strømmen skal tilbake til Norge! I Grunnloven heter det at «lite inngripende» suverenitetsavståelse kan avgjøres med alminnelig flertall. Mens større avståelse må ha 3/4 flertall. Men ettersom et 3/4-flertall ikke fantes, gjorde Stortinget det med alminnelig flertall – dette var jo «lite inngripende». Det vil jeg kalle uredelig.

Nei til EU tapte i lagmannsretten, som utrolig nok hevdet at det bare dreide seg om tekniske reguleringer – ikke «svært inngripende.» De må ha levd i en annen verden. Mens folk drukner i katastrofale strømregninger og raseriet øker over hele Norge, er dette altså bare «lite inngripende». Hellige enfold! Men dette er garantert politisk.

LES OGSÅ: Har bevilget 50 millioner til «smartstyrt» gatebelysning: – Bedre og mer miljøvennlig

Nå har Nei til EU anket saken til Høyesterett og fått det innvilget – så får vi se om Høyesterett mener det er «lite inngripende» at vi ikke har folkestyre og kontroll over egen strøm – for folkestyre og suverenitet henger uløselig sammen. Dette opprører nå hele Norge – unntatt toppene i Ap, Høyre, MDG og Venstre.

Derfor: Ut av Acer – vårt vern mot daglig elektrosjokk!