Svensk musikkstjerne: – Jeg ble kalt «N-ordet» på åpen gate i Tønsberg

MUSIKKSTJERNE: Jason Timbuktu Diakité opplevde rasisme i Tønsberg.

MUSIKKSTJERNE: Jason Timbuktu Diakité opplevde rasisme i Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Svarte med å kaste hamburger i ansiktet på mannen som kalte ham det.

DEL

Det er i et intervju under fredagens sending av «Skavlan» at Jason Timbuktu Diakité forteller om opplevelsen der han ble kalt for «N-ordet» på gata i Tønsberg.

Klokka var to på natta og den svenske artisten hadde tidligere på dagen spilt på Slottsfjellfestivalen, som han beskriver som en fantastisk festival. Så skjedde noe som ødela den fine opplevelsen han hadde hatt i Tønsberg.

Kastet hamburger

– Jeg skulle kjøpe en hamburger og spise før bussturen tilbake til Sverige. Jeg står på gaten der det myldrer av folk og musikk og fest og latter og begynner å spise hamburgeren. Da går det forbi en ung gutt, mange år yngre enn meg, og sier noe jeg ikke har tenkt å gjenta på TV. Da var jeg helt uforberedt. Det var så lenge siden jeg hadde blitt kalt det ordet så åpent. Jeg tenkte: Skal jeg kaste denne i hodet på ham eller skal jeg spise den. Jeg var kjempesulten, men kastet hamburgeren rett i ansiktet på ham, forteller Timbuktu og får applaus av publikum.

I TØNSBERG: Timbuktu på scenen på Slottsfjell i 2012.

I TØNSBERG: Timbuktu på scenen på Slottsfjell i 2012.

– Det føles veldig merkelig å få applaus for en sånn historie. Det er skammelig at det kan skje, sier han.

Ville slåss

Han forteller at han ville slåss, men at mannen som kalte ham «N-ordet» løp vekk.

– Det var bra at det ikke ble slåsskamp. Det er ikke måten å møte noe sånt. Noen som sier sånt, vet ikke hva de gjør, og det bør man fortelle tid dem i stedet for kaste noe på dem, sier han.

Bakgrunnen for at Timbuktu var gjest hos Fredrik Skavlan er han er aktuell med en bok han beskriver som en familiebiografi og en kartlegging av hans identitetssøken.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags