Gå til sidens hovedinnhold

Alle gode ting er tre hos Vidar

Artikkelen er over 6 år gammel

Sjekk denne ­innredningen! Vidar Flåteteigen har laget alt treverket selv i huset.

Vi klarer ikke å la være og gispe når vi trer innenfor dørstokken hos Vidar og Wenche Flåteteigen i Ramnes. Se bildene og kanskje blir du inspirert til en liten makeover i eget hjem.

Vi har samlet tips fra Pene Rom Boligstyling til hvordan du kan fornye hjemmet på en enkel, rimelig og stilig måte.

Badevask i ask

Hjemme hos ekteparet Flåteteigen ser vi omtrent bare tre så langt øyet rekker. Alt fra gulv og vegger, kjøkkenbenk, bakvegg over oppvaskkum, spisebord og spisebenk til klokka på veggen og servanten på badet, ja omtrent hele baderomsinnredningen, er laget i treverk. I baderomsgulvet har Vidar brukt femten ulike tresorter. Kona satte foten ned for mer tre da det kom til dusjkabinettet.

– Badevasken i ask fungerer utmerket. Den er for dem som er ute etter noe utenom det vanlige, sier Vidar Flåteteigen, og demonstrerer en håndvask under blandebatteriet (ikke i tre vel å merke) som gir fossefall.

LES OGSÅ: Spennende eller malplassert og rart?

Han er tredreier av yrke, derav den store interessen for tre. Nylig flyttet ekteparet fra gården i Fossanveien 239 til kårboligen i Fossanveien 235, som Vidars foreldre i sin tid bygde.

Jorden er forpaktet bort, Vidar har fullt opp som tredreier. Han fremstiller runddreide produkter i tre til bygg, møbler og innredning. Og det skal aller helst være lokalt tømmer, som han også har brukt i oppussingen hjemme. Vidar er medlem av interessegruppen Vestfold Lauv, som liker å presentere de edle varene som skauen vår gir.

– Her i stua har jeg brukt alm som gulv fra sagbruket på Bark­åker. Panelveggene er i osp, som jeg bevisst har valgt ubehandlet for å se hvordan veggene blir om ti, femten år. Den mest eksklusive panel, bare kjenn! Ikke en eneste kvist.

LES FLERE BOLIG-SAKER HER

Eget verksted på gården

Midt på stueveggen har Vidar laget små skapdører av alm som omkranser TV-en.

– Slik utnyttes plassen i trappenedgangen til kjelleren.

– Og klokka på stueveggen?

– Til den pelte jeg ut urverket i en gammel klokke fra loppemarked. Selve klokka er valbjørk med viser av alm og edel. Det var en liten søndagsjobb, sier Vidar, som har holdt på som tredreier i tretti år. Nå er han blitt 65 år, men langt fra lei.

LES OGSÅ: Til hytta på en-to-tre

Hjemme på gården driver han eget verksted, Horn tredreierverksted, hvor jungeltelegrafen i all hovedsak sørger for bestillinger fra fjern og nær. Her produseres alt fra digre spisebord til små akevittglass. På gården har Vidar også bygd en lauvhytte som fungerer som utsalgssted og selskapslokale.

Kommentarer til denne saken