Politiet ankom stedet like etter klokken 10.00, etter at flere bilister meldte i fra om skiltet som lå i veibanen i nordgående tunnelløp.

– To eller tre biler har fått skader på panser og støtfanger, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt.

Politet har ikke fått noen meldinger om personskader. Haakonsen opplyser at det dreier seg om et høydereguleringsskilt.

Tunnelen ligger like nord for Undrumsdalkrysset og har to kjørefelt i hvert løp. Da politipatruljen ankom stedet, lå skiltet i veikanten.

– Kunne fort skapt en situasjon

Byggeleder Odd Tandberg på avdeling for drift og vedlikehold i Statens vegvesen Vestfold er nettopp blitt varslet om hendelsen når tb.no ringer.

– Hvis det stemmer at det er et høydereguleringsskilt, er det en ganske stor sak, eller i hvert fall en hard sak å kjøre på, sier Tandberg, som skal undersøke saken nærmere. 

Noe senere har han fått mer oversikt og forteller at det dreier seg om et rektangulært alumiumsskilt med lengde på rundt 1,2 meter og høyde 15-20 centimeter. Skiltet var skrudd fast i en metallbjelke over venstre kjørefelt i nordgående løp.

– Det er tatt manuell befaring der nå og det er ingen fare ved de andre to skiltene i det samme opphenget. Vi kommer til å sjekke nærmere i løpet av kvelden, sier Tandberg.

Han kan ikke huske at skilt har falt ned på denne måten før.

– Det kunne fort ødelagt frontruta på en bil og skapt en situasjon, sier han.

Tandberg tror det vil ta noen dager før skiltet kommer på plass igjen.

LES OGSÅ: Bil på tilhenger havnet på panseret på bilen bak