Fengselsfugler med gullstruper

FINE TONER: Våle kirkekor sang under gudstjenesten i Våle kirke søndag. Foto: Per Gilding

FINE TONER: Våle kirkekor sang under gudstjenesten i Våle kirke søndag. Foto: Per Gilding

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

VÅLE: Innsatte, løslatte, ansatte og andre sangglade former Våle kirkekor. Søndag var de samlet til sang i Våle kirke.

DEL

Rundt frokostbordet til Randi Gunhildstad sitter det denne søndagen en prest, noen innsatte i Bastøy fengsel, noen som tidligere har sonet tid i fengselet og et par som verken har sonet eller skal sone noe som helst.
Denne morgenen er likevel ikke det noe tema. I dag er de alle kormedlemmer.

Felles frokost

– Dette er så hyggelig, jeg setter stor pris på at Randi gjør dette for oss, sier Dan Øyvind Helle. Han soner nå de siste månedene av straffen sin og er med det en fri mann i mai. Han har vært medlem i koret i en årrekke og har derfor vært på frokost hos Randi flere ganger.
– Vi er en sammensveiset gjeng blitt, de andre damene i koret fungerer nesten som mødre for oss, sier Helle.
Randi Gunhilstad tar en ny runde med telekanna for å fylle på kaffe.
– Det er en takknemlig gjeng det her. Da jeg spurte om hva de ville at jeg skulle servere til frokost svarte de at alt er bra. Så da ble det alt, ler Gunhilstad.

Får nye impulser

Musikken og koret gir de innsatte anledning til å etablere nye nettverk, og stifte bekjentskap til mennesker de til vanlig ikke ville oppsøkt.
– Det er så deilig å kunne snakke med folk som har litt vett i skallen. Jeg var så lei av å henge med de samme folkene, med de samme usunne interessene, sier Lars Væring. han sitter inne for tyveri, men har nå oppdaget at han har et talent innenfor musikken.

Verdsatt

– Vi er så heldige som har så mange menn i koret vårt, det er det nok mange andre kor som misunner oss, sier Randi Gunhilstad. De andre damene i koret deler tydeligvis hennes oppfatning. I det Dan Øyvind Hille ankommer kirken blir han omfavnet av kormedlem Bjørg Dalseth.
– Vi er så glade for å ha de med i koret. De er utrolig flinke til å synge og de skaper god trivsel, sier hun idet hun klemmer nestemann som ankommer kirken.
– Vi har gode venner blitt, vi har delt mang en hyggestund og det blir mye klemming, ler Bjørg Dalseth og tar med seg gjengen inn i kirken for å varme opp gullstrupene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags