Allerede har hun danket ut nesten 80.000 søkere fra hele verden, og som én av 1.200 får hun prøve seg under «World Championships of Performing Arts» i Hollywood.

– Det er verdens største talentkonkurranse. De har forskjellige kategorier som sang, dans, modell, musikk og skuespill, forteller Christensen.

Selv konkurrerer hun i skuespill.

Laget showreel

Re-jenta, som nettopp avsluttet det første året på skuespillerlinjen ved Danvik folkehøgskole i Drammen, kom over konkurransen på nettet.

– Jeg sendte inn en showreel fra forskjellige kortfilmer jeg har spilt i, og så var det bare å vente på svar, forteller hun.

Mot slutten av skoleåret dro hun sammen med klassen sin på tur til nettopp Hollywood.

– Det var et fantastisk sted, og jeg trivdes veldig god, smiler hun.

Mens hun var der borte, kom mailen fra talentkonkurransen. De ville gjerne ha henne på audition. Problemet var bare at opptaksprøven var i Oslo om to dager.

– Jeg ringte dem og forklarte situasjonen og måtte vente noen nervepirrende timer på telefon tilbake. De sa de gjerne ville ta en samtale over internett i stedet og jeg kunne puste lettet ut, forteller hun.

LES OGSÅ: Emilie (20) setter Hollywood på vent

Ventet og ventet

Etter samtalen var det bare å smøre seg med tålmodighet igjen.

– Jeg ventet og ventet. Det gikk en uke. Til slutt maila jeg for å høre om de hadde glemt meg. De lovet å ringe meg tilbake dagen etter. Jeg rigget meg til med telefonen foran meg på bordet. Jeg tipper jeg var borte og trykket på den telefonen annethvert minutt. Til slutt hadde det blitt så sent at jeg begynte å forsone meg med at jeg nok måtte søke igjen til neste år, forteller den unge skuespilleren.

Men det måtte hun ikke. De ringte omsider og ville gjerne se henne opptre i Hollywood.

Talentspeidere

I konkurransen sitter det et panel av dommere som deler ut stipender til flere prestisjetunge skoler i USA. Bak dommerne sitter det et lite hav av talentspeidere blant annet fra selskaper som Universal, Disney og Warner Brothers. Selv om man ikke får stipend, kan man bli anbefalt å komme på audition, eller rett og slett bli tilbudt jobb.

Christensen tør ikke skru forventningene for høyt.

– Jeg har snakket med flere som har vært der tidligere og alle understreker at det er viktig å ikke tro at det skjer så mye. Du blir ikke stjerne i Hollywood over natta, sier hun.

LES OGSÅ: Benedikce (24) vant filmpris i Hollywood

Må skaffe 30.000 kroner

Monologen hun skal vise, har hun ennå ikke turt å plukke ut.

– Problemet er at jeg må skaffe rundt 30.000 kroner innen 31. mai til å dekke flybillett og opphold. Jeg jobber intenst med å ringe rundt til bedrifter nå. Jeg tror nok at jeg klarer det, men da må jeg stå på skikkelig, forteller hun.