RE: I ti år har Renate og Fredrik båret på drømmen om å bo på en gård og drive et hundesenter. I fjor fant de endelig drømmestedet i Ramnes, og i løpet av året som har gått har de bygget opp hundesenteret.

– Det har gått over all forventning. På det meste har vi hatt 26 hunder på sommerferie. Vi har allerede fått noen stamgjester, og det er så hyggelig å se at hundene blir glade når de ser oss igjen, sier Renate.

Hun og mannen Fredrik viser oss rund på gården hvor de bygde et moderne hundehotell med aircondition. Det skal sørge for at hundene kan kjøle seg ned i sommervarmen.

– Vi ønsker å tilby kvalitet. Det er viktig for oss, selv om det koster litt mer, sier Fredrik.

I påsken jobbet ekteparet iherdig med å inngjerde 11 mål stort område hvor de kan lufte hundene.

LES OGSÅ: Weronica startet hundesalong

Løper fritt

– De er så fornøyde når de kan løpe fritt i skogen, sier Fredrik og ber oss om å høre etter. Det er stille. Vi kan ikke høre noe til de 17 hundene i byningen like foran oss.

– Vi snakker med hundene og aktiviserer dem mye for at de skal være fornøyde. Vi lærer dem også at bråk er noe vi ikke vil ha, sier Fredrik som også driver med dressurtrening og tamfugltrening med fuglehunder.

Han forteller at hunder er veldig forskjellige.

LES OGSÅ: – Ærlig talt, hundeeiere!

– De har ulike behov. Noen trives sammen med mange andre hunder, noen vil være mer for seg selv. Vi tilpasser oppholde til individuelle behov, sier Renate og Fredrik.

Ingen av dem har bodd på gård tidligere, men har erfaringer som har preget dem. Bestefaren til Renate bodde på gård og Fredrik husker godt de tre sommerene da han var 10 – 12 år og sto opp klokken fem for å jobbe gratis på en gård.

– Jeg syntes det var morsomt og trivelig å jobbe med dyr.

Det driftige ekteparet er fornøyd med sin nye tilværelse, men har erfart at det koster å følge drømmen.

LES OGSÅ: – Jeg banket på ruta, men bikkja lå helt stille

Kjøpte seg arbeid

De har investert rundt 8 millioner kroner, mye tid og krefter i å realisere gårdsdrømmen, men angrer ikke.

– Jeg var litt i tvil før vi startet, men det har gått veldig bra. Det er lange dager og veldig mye å gjøre, men vi visste vi måtte trå til. Vi trives så godt her. Det er stille og rolig og det er veldig hyggelig å være sammen med hunder. De er noen ærlige skapningen, sier Fredrik og klapper hundene Nunu og Zoro som har akkurat fått seg en luftetur i skogen sammen med Renate.

Hun beskriver seg selv som en drømmer, Fredrik sier han er en realist. Sammen er de dynamitt.

– Vi har veldig mange planer. Blant annet ønsker vi å tilby behandling og rehabilitering av dyr. Jeg er osteopat og kan også behandle dyr. Det er morsomt å starte en bedrift, sier Fredrik.