Gå til sidens hovedinnhold

Revetal ungdomsskole mister godkjenningen

Artikkelen er over 7 år gammel

RE: Etter to år og flere runder med tilsyn og utilstrekkelig oppfølging av avvik sier kommuneoverlegen stopp.

Nå trekker kommuneoverlege Erlend Vike i Re godkjenningen av Revetal ungdomsskole tilbake.

– Dette er et sterkt signal til politikere om at de må prioritere vedlikehold, sier Viken.

Han påpeker at kommunen har hatt lang tid på å utbedre forholdene som ble påvist allerede under tilsyn i 2011

– Selv om det ble gjennomført flere tiltak, er behovet for vedlikehold fortsatt omfattende og etterslepet massivt, sier han.

Heller ikke foreldre og elever er fornøyde med at det fortsatt blant annet faller murstein fra fasaden, inneklima er utilfredsstillende og det er sopp og fuktskader en rekke steder i skolen.

– Vi er skuffet over at det er så lite framgang. Elevene skal ha arbeidsforhold som er forsvarlige. De skal ikke bli syke eller skadet av å gå på skolen, sier FAU-leder Mona Skrikestad.

Dårlig luft

– Det kan være dårlig luft i klasserommet og da er det vanskelig å konsentrere seg, sier Kristoffer Bredvei Wergeland (14), elev i 8. klasse.

– Det som er mest prekært er situasjonen rundt sopp- og fuktskader. Det er det vi vet minst om og som kan være farligst, sier rektor Mona E. Larsen ved Revetal ungdomsskole.

Kommuneoverlegen har gitt strengere frister for å luke vekk noen avvik enn det kommunen selv hadde i sin tiltaksplan.

– Å vente med noen utbedringer til 2017 er uakseptabelt. Det er forhold som er negative for elevenes læring og trivsel. Det skal ikke treneres lengre enn hva som er praktisk nødvendig, sier Viken.

Er i gang

– Vi er i full gang med å rette opp ting. Vi skal gjøre alt vi kan for at det skal bli bedre forhold og trygt for elevene på skolen, sier konstituert rådmann Unni Bu.

Blant annet skal midlertidig sikring av fasaden erstattes med en permanent løsning. Ifølge Bu trenger skolen så stor oppgradering at det uansett utbedringer vil komme stadig nye behov for vedlikehold.

– Det som blir viktig nå er å få et vedtak om skolen skal rehabiliteres eller bygges ny, sier Bu.

Tirsdag kveld blir kommunestyret i Re orientert om tiltakene som vil koste rundt 3,5 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken