Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er vanvittig dårlige på vedlikehold

Artikkelen er over 7 år gammel

RE: Revetal ungdomsskole får 2,3 millioner kroner i nødhjelp.

Tross gjentatte pålegg om utbedring faller det fortsatt murstein fra skolens fasade og elevene må leve med sopp, fuktskader, og dårlig luft på skolen. Behovet for vedlikehold er fortsatt omfattende og etterslepet massivt. 

Men nå setter kommuneoverlegen, Erlen Viken, foten ned og  trekker godkjenningen av ungdomsskolen tilbake. Han mener at kommunen har hatt lang tid på å utbedre forholdene som ble påvist allerede under tilsyn i 2011. Nå må kommunen lukke en rekke avvik og søke godkjenningen på nytt som om skolen var ny. 

– Dette er ikke annet enn flaut. Vi må slutte å tulle og gjøre det som skal til for å få skolen i stand, sa Frode Hestnes (Frp)da kommunestyret behandlet saken tirsdag.

– Dette er en alvorlig sak. Vi er nødt til å gjøre noe og bevilge penger nå og ikke vente til juni-møtet, slik at man kan begynne arbeidene før sommerferien, sa Per-Asbjørn Andvik (Sp) fra talerstolen. 

LES OGSÅ: Revetal ungdomsskole mister godkjenningen

– Det har ulmet lenge 

Temperaturen i kommunestyresalen steg betraktelig da saken kom opp til behandling tirsdag kveld.

– Nå løper man om kapp for å slukke branner når vi vet at det har ulmet lenge. Jeg vil gi honnør til kommunelegen for å ha tatt tak i det, sier Heming Olaussen (SV). 

– Vi må innrømme at vi er vanvittig dårlige på vedlikehold av bygninger her i Re kommune, sa Hestnes.

Tiden var også inne til å fordele skylden for den leie situasjonen.

– Vi sa aldri nei

– Vi har overlatt den daglige driften til administrasjonen. Jeg lurer på hvor kommunen har vært. Jeg kan ikke huske at vi politikere har sagt nei noen gang når vi ble bedt om penger til ungdomsskolen, sa Odd Gjerpe (Felleslisten KrF/H).

– Vi har sagt tidligere at de akutte tingene må fikses, administrasjonen har ikke fulgt opp vedtakene. Vi må få oversikt over vedlikeholdsplaner og kostnader for at vi skal bli ansvarliggjort og for at dette ikke skal skje i framtiden, sier Øivind Jonassen (Felleslisten KrF/H) til Tønsbergs Blad. 

– Så lenge vi har så stort etterslep, har vi ikke gjort den jobben bra nok. Men vi må også få penger for å få gjort noe, sa konstituert rådmann, Unni Bu.

Felles forslag

– Her er det mye skyld som skal fordeles. Målet vårt nå er at vi politikere tar et felles ansvar for at skolen skal bli godkjent og være et godt sted for elevene, sa Hestnes før han foreslo et møte med gruppelederne for å komme til et felles forslag.

– Glimrende ide. Vi kommer ikke noe sted hvis vi skylder på hverandre, sa varaordfører Trude Viola Antonsen (Ap) som ledet kommunestyremøtet.

Etter gruppeledermøtet vedtok et samlet kommunestyre å bevilge 2,3 millioner kroner til det som må utbedres ved ungdomsskolen.  

Kommentarer til denne saken