800 har mistet strømmen i Re

UTEN STRØM: De røde feltene viser hvor det er strømbrudd. KART: Skagerak Energi

UTEN STRØM: De røde feltene viser hvor det er strømbrudd. KART: Skagerak Energi

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld forsvant strømmen for mange av Res innbyggere.

DEL

Ved 22.20-tiden er det 798 som har mistet strømmen i Re. Det er flere områder i Re som er berørt. Blant annet er mange i boligområdene rundt Vålehallen som er uten strøm. Også i områder mellom Hvittingfoss og Svarstad er det flere som har mistet strømmen.

Tidligere mandag har mange tusen vært strømløse i perioder. Dette er områder som Sande og Holmestrand, men også Svelvik har vært berørt.

LES OGSÅ: Kan bli trøbbel når du skal til jobb. Bilberger: – Jeg er spent (+)

Om disse strømbruddene sa informasjonssjef i Skagerak Energi, Ruhne Nilssen, dette til DT:

– Sterk vind fører til ledningshavari og vanskeliggjør utbedringsarbeidet. – Vi har satt beredskap og har mannskaper klare for å møte de utfordringene som måtte komme, sier han.

– Livsfarlig

Flere steder i Sør-Norge er det observert vind i orkan styrke mandag. Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet gradvis minking av vinden utover ettermiddagen. 

Det er imidlertid ventet store nedbørsmengder utover kvelden og natten. Opp mot 50 millimeter gjennom mandag og tirsdag.

Skagerak Energi opplyser at ledninger som er revet ned og ligger på bakken fortsatt kan være spenningsførende.

LES OGSÅ: Den store kollisjonsdagen: – Overraskende glatt

– Det er forbundet med livsfare å komme nær slike ledninger. Observasjoner av slike ledninger bes meldt til 815 20 50, skriver kraftselskapet i en pressemelding.

Her kan du følge avbruddsituasjonen (ekstern lenke).

Ved 06.00-tiden tirsdag morgen er strømbruddet i Re i stor grad blitt løst, og alle husstander i området skal ha fått tilbake strømmen. Det skjedde for øvrig et strømbrudd ved 04.00-tiden natt til tirsdag, som påvirket flere hundre husstander i Sandefjord, Andebu og Svarstad-området.

Artikkelen blir oppdatert

Artikkeltags