Det var på ettermiddagen 29. juli i fjor den 17 år gamle Undrumsdal-gutten Stian Nikolai Landmark omkom. Han kjørte motorsykkel, og var på vei nordover fra Revetal da en Vestfold-kvinne i 50-årene svingte bilen sin til venstre fra Hengsrødveien ut på Bispeveien. Hun hadde med andre ord vikeplikt for all trafikk. Gutten havnet inn i siden på bilen, og døde kort tid senere av skadene han fikk.

Påtalemyndigheten har tiltalt kvinnen for uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Hun er tiltalt etter straffelovens paragraf 281, med tillegg av den mer generelle paragraf 3 i Veitrafikkloven. Straffelovens paragraf 281 har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Erstatning

Politiinspektør Eskil Bredesen, som har håndtert saken fra påtalemyndighetens side, opplyser at saken er oversendt Nordre Vestfold tingrett i Horten for beramming. Siktelsen er signert politiadvokat Mari Gjersøe, men er formelt tatt ut av Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Av tiltalen framgår det at påtalemyndigheten tar forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om erstatning og oppreisning til Stian Nikolais etterlatte og pårørende.

Kvinnen, som er fra Midtre Vestfold, har advokat Jan Magnus Jahnsen som forsvarer. Han sier at hans klient har det tungt.

– Hun har lest tiltalen, og tar til etterretning at hun er tiltalt for uaktsomt bildrap. Men hun tenker først og fremst på avdødes familie, selv om saken også er en påkjenning for min klient, sier Jahnsen.

Det har ikke lyktes å komme i kontakt med Helge Hjetland, som er bistandsadvokat for avdødes familie.

 

LES OGSÅ: Fem av ti omkomne i trafikken kjørte motorsykkel

LES OGSÅ: Minnestund på skolen for Stian (17) som mistet livet i ulykke: – Det ble en fin samling

LES OGSÅ: Lokalsamfunnet ber om stoppskilt og «rumlefelt» etter dødsulykke – veivesenet sier nei

LES OGSÅ: Nå skal Bjerkeveiskillet analyseres: – Det er godt å høre at veivesenet tar fatt i saken, sier ordfører Thorvald Hillestad