Da Karoline Fadum gikk tur langs Langevannet i Re, ble hun overrasket, og skuffet. For på den populære turveien lå det mye hestemøkk.

Fadum driver selv med hest, og mener at enkelte steder i skog og mark er det helt OK å la møkka ligge.

– Men dette er kjempepopulære turområder. Her går det mange folk. Det er ikke like lett for alle å gå unna. Spesielt ikke for folk med barnevogn, folk med dårlig syn eller syklende. Her er det også opparbeidet grusvei, der skal det ikke ligge hestemøkk, sier hun.

Facebook

Så provosert ble hun at hun la ut en melding om dette på facebookgruppa til Hest i Vestfold.

«Dette synet møtte oss på Langevann i Re i dag!!! Her går det MYE folk på tur, og det er seriøst hestedritt over alt her oppe. Dette er bare flaut og trist.» Sammen med meldingen la hun også ut to bilder.

LES OGSÅ: (+) To svaner måtte avlives på to dager – nå har Viltnemnda en oppfordring til deg

– Jeg driver selv med hest, men dette er ikke vanlig og er ikke den generelle holdningen til folk som er ute og rir. Det er forskjell på å ri i områder der det ikke går så mange mennesker, enn å ri på en populær og gruset turvei. Rir man her, får man hoppe av hesten og dytte møkka til side, eller rydde opp etter rideturen, sier hun.

Mange kommentarer

Det tok ikke lang tid før det begynte å komme kommentarer på meldingen hennes.

«HAHAHAHA!! Hestemøkk er jo stort sett bare gress og kraftfor: P hundemøkk er bløtt og lukter sinnsykt i forhold: P mye å klage på skjønner jeg», skriver en.

Men Fadum får også støtte: «Blir ganske overrasket over at folk faktisk argumenterer med hva dritten inneholder, hvordan konsistensen er og hvordan det føles å tråkke i ... Det har da overhode ikke noe med saken å gjøre. Dette er grusveier hvor privatpersoner/kommunen har opparbeidet en vei, holder den vedlike og fyller på grus når det trengs.[ ...]».

FIKK DU MED DEG DENNE? Hest fra Jarlsberg Travbane løp løpsk midt i trafikken

– Kan ikke sammenlignes

– Flere mener dette er helt ok fordi hestemøkka bare består av gress og blir til jord. Noen sier dette kan sammenlignes med møkk fra elg og rådyr. Andre mener at hundemøkk er verre. En hest går dit rytteren bestemmer, så dette kan ikke sammenlignes med ville dyr. Dessuten bør også hundeeiere ta vekk hundemøkka, sier hun.

Badeområde

Stedet der Fadum tok bildene, er i området der folk bader om sommeren.

– På parkeringsplassen, på den gruslagte veien ned til vannet og ved skiltet der det oppgis temperaturen i vannet, er det hestemøkk. Jeg er redd at det vil komme så mange klager på dette at kommunen forbyr riding i området. Det ligger flere staller her, så jeg tror nok at stalleierne bør ta en prat med rytternes, sier hun.

HYTTEEIEREN BLE OVERRASKET: Heldigvis endte dette godt med god hjelp fra brannvesenet

– Rytternes ansvar

Fadum håper at rytterne nå ser alvoret og tar grep.

– De fleste synes det er hyggelig å møte hester på tur, men det kan forandre seg når det blir såpass mye hestemøkk på slike steder som badeplassen ved Langevannet. Det er mange som trener hester i området, og det er synd dersom det skulle bli stengt. Dette er rytternes ansvar, sier hun.