– Det blir nok litt kleint å se meg selv på TV, forteller Rebecca Pettersen - som dukker opp i TV-programmet The Voice på TV2 fredag 15. februar.

Rebecca Pettersen fra Tønsberg startet med å skrive egne sanger da hun var bare ti år gammel. I fjor ga hun ut EP-en «Danser som alt er greit», og fredag er det altså TV-konkurranse det dreier seg om.

– Spent og nervøs

På sin Facebook-side skriver Rebecca følgende;

«Fredag 15 februar kl. 20.00 ser du en ganske svett og nervøs Rebecca på The Voice!! Så da er det bare å skru på tv-en, sette fram chips, drikke litt P-max og nyyyyte mitt kleine åsyn i en stue nær deg:))) Det blir gøy altså! Har ikke sett meg selv på TV før! Spent! Hey! Utropstegn!»

– Hvordan var det å være med på dette?

– Ganske nervepirrende. En hel dag i TV-studio som besto av venting. Det var psykisk slitsomt. Men når det endelig var min tur så var det veldig gøy å stå på scenen, forklarer hun.

– Blackout

Hun mener fremførelsen foran de fire mentorene gikk bra. Men det ble en tøff start på sangen hun fremførte.

– Rett før jeg skulle på scenen husket jeg verken tekst eller melodi. Fullstendig blackout. Men da låta startet gikk det på autopilot. Jeg satt igjen med en god følelse etterpå, sier hun.

Hvordan det gikk får hun selvfølgelig ikke lov til å røpe.

Åpen om psykisk helse

Rebecca har tidligere uttalt til Tønsbergs Blad at hun som ungdom slet med angst og depresjon. En av hennes sanger handler om dette.

«Det var ikke slik det skulle bli. Alt jeg trenger er en ny start.» Slik lyder det i låta Rebecca Pettersen skrev og framførte i Ungdommens kulturmønstring som 17-åring.

– Låta «Ny start» tok meg videre til landsmønstringen i Trondheim. Det var nok det som satte i gang drømmen min om en musikk-karriere. Det ble kicka i gang da. Jeg forsto at dette kan jeg fortsette med, fortalte Rebecca Pettersen til Tønsbergs Blad i forkant av EP-utgivelsen i fjor vår.

LES HELE SAKEN HER: Rebecca droppet ut av videregående og slet med angst – nå slipper hun singelen «Ny start»

The Voice

■ The Voice er et nederlandsk sangtalent-konsept for TV.

■ Konseptet går ut på at fire mentorer skal velge hvilke deltagere de ønsker å ha på sitt lag uten å se dem først. Alle mentorer har åtte deltakere hver, hvor de så skal elimineres ned til fire hver ved å synge samme sang i dueller mot hverandre, og så skal seerne velge hvem som vinner av de siste 16 deltakerne.

■ Konseptet er solgt til 50 land (2015), blant annet AustraliaTyskland, StorbritanniaIrland og de skandinaviske landene.

I NORGE:

■ Programmet ble sendt i Norge som The Voice – Norges beste stemme på TV 2, med start 27. januar 2012 på første sesong. Mentorer er Hanne SørvaagSondre LercheYosef Wolde-Mariam og Magne FuruholmenMartin Halla gikk av med seieren i finalen som ble sendt 25. mai. Premien var en platekontrakt med Universal og en Lexus.

■ Sesong 2 i 2013 ble vunnet av Knut Marius Djupvik. Sesong 3 i 2015 ble vunnet av Yvonne Nordvik Sivertsen. Og sesong 4 i 2017 ble vunnet Thomas Løseth.

Kilde: Wikipedia