Redningsskøyta fant vannscooter utenfor Hvaler - to menn fortsatt savnet

Av

Redningsskøyta har funnet vannscooteren som to menn i 30-årene brukte mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler fredag kveld. De to mennene er fremdeles savnet.

DEL

Den savnede vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen av redningskøyta Bergesen d.y klokken 4.37.

–Den var havarert og lå med kjølen opp. Søket etter de to savnede fortsetter, forteller operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til NTB.

Stor leteaksjon

Natt til lørdag ble det igangsatt en større leteaksjon etter de to mennene fra Sarpsborg.

– Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, men de to ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld, forteller vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Han forteller at de to mennene skulle til en hytte i området fredag kveld, men de dukket aldri opp som avtalt.

– Vi har drevet mobilsporing, og leteområdet er foreløpig snevret inn til området mellom Kråkerøy og Vesterøy, sier Walle.

LES OGSÅ OM POLITIAKSJONEN PÅ TEIE I NATT (+) Mann i 20-årene siktet på hus med pistol – stor væpnet politiaksjon i natt

– Dårlig vær

Natt til lørdag var politibåten og en redningsskøyte satt inn i letingen. Det var redningsskøyta som fant vannscooteren ved Øyenkilen, på Fredrikstad-siden av Lera ved utløpet av Vesterelva.

Politihelikopteret kan ikke settes inn på grunn av været.

– Det er for dårlige værforhold for politihelikopteret i natt. Det har blåst en del i kveld, mye nedbør og høye bølger, men det har roet seg litt nå, forteller operasjonsleder Knutsen.

Hun sier de har søkt på mobilene til de to mennene, men uten resultat.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken