Filmen, som baserer seg på Gulraiz Sharifs bestselgende bok med samme tittel, får æren av å åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Regissør Kaveh Tehrani fra Tønsberg tar med seg skuespillere og filmteam på den røde løperen søndag 20. august, når det er klart for den 51. filmfestivalen, fremgår det av pressemeldingen.

– Vi gleder oss stort til å åpne årets festival med «Hør her’a!» Det blir en herlig og forfriskende åpning, med en film som kombinerer humor og alvor med stort hell, og som viser at kjærligheten har makt til å seire over både kulturforskjeller og generasjonskløfter, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmen er et samarbeid mellom Motlys, Viaplay og Arthaus, og den skal først prøve lykken på kinoer over hele landet høsten 2023, for deretter å lande i utbudet til strømmetjenesten Viaplay.

Kaveh Tehrani har bakgrunn som musikkvideoregissør og kortfilmskaper og har vært nominert til Amanda-prisen. Nå debuterer han som spillefilmregissør. Om å få åpne ballet i Haugesund, sier Tønsberg-regissøren:

– Det gir skikkelig sug i magen, og vi gleder oss stort til å dele den varme og rørende historien om Mahmoud og Alia med dere.

Boken «Hør her'a» er solgt til flere land, og den var Deichmans mest utlånte bok i 2021. Den har også vunnet flere priser.

Manuset til filmen er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød, og fortellingen tar oss med til Groruddalen i Oslo. Den 15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie.¨