Den nye regjeringen: – Vi må løse seks utfordringer

Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) har kommet fram til en felles politisk plattform, som skal danne grunnlag for regjeringssamarbeidet de neste fire årene. Her på Hotel Jeløy Radio i Østfold.

Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) har kommet fram til en felles politisk plattform, som skal danne grunnlag for regjeringssamarbeidet de neste fire årene. Her på Hotel Jeløy Radio i Østfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringen skal løse seks store utfordringer Norge står overfor. Det sa statsminister Erna Solberg (H) da hun la fram regjeringsplattformen på Jeløya søndag.

DEL

– Dette er Jeløya-plattformen, sa Solberg, og holdt opp den 84 siders lange regjeringsplattformen Høyre, Frp og Venstre nå har blitt enige om.

Den nye blågrønne regjeringen hadde sin første felles pressekonferanse søndag, på Jeløya i Østfold. Høyre-lederen startet med å skryte av sine to kolleger for at de felles nå har kommet fram til en politisk plattform, som skal danne grunnlag for hvordan landet blir styrt de neste fire årene.

– Vi har hatt gode diskusjoner med høy temperatur de to siste ukene. Vi har spilt hverandre gode og funnet sammen. Dette har vært politikk på sitt beste, sa Solberg.

Blitt godt kjent

Ikke uventet sto Frp-leder Siv Jensen til høyre for Solberg, og Venstre-leder Trine Skei Grande.

Jensen forventer at det blir en del diskusjoner med Venstre i samarbeidet framover, men sier de to partiene har blitt godt kjent gjennom sitt tidligere samarbeid.

– Frp har lært Venstre godt å kjenne. Det har vært mange dragkamper, men resultatet har vært godt, sa Jensen.

Skei Grande innrømmer at dagen i dag ikke hadde kommet, om ikke man kunne bygge videre på samarbeidet de har hatt gjennom de siste fire årene.

– Kjemien mellom oss tre har nok også kanskje vært litt avgjørende for at vi tre har klart det, sa Skei Grande og nikket til Solberg og Jensen under pressekonferansen om ny regjeringserklæring søndag.

De seks store

Regjeringen har listet opp seks utfordringer. Det for å kunne fortsette å være verdens beste land å bo i, sa Solberg.

– Vårt felles mål er å skape muligheter til alle, men det er en del utfordringer for å skape et bærekraftig velferdssamfunn, sa hun.

De seks utfordringene er å omstille norsk økonomi for å skape vekst, oppfylle Norges klimaforpliktelser, skape et inkluderende arbeidsliv, sikre gode velferdsordninger, redusere fattigdom og gjennomføre et integreringsløft.

Artikkeltags