Åpner bussrute mellom Horten og Torp

FORNØYDE: Både markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord Lufthavn og Jan Stiansen i Paulsen Buss AS er fornøyde med at de nå har fått til en ny bussrute mellom Horten og Torp. (Foto: Privat)

FORNØYDE: Både markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord Lufthavn og Jan Stiansen i Paulsen Buss AS er fornøyde med at de nå har fått til en ny bussrute mellom Horten og Torp. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vår erfaring er at veldig mange har etterlyst et slikt tilbud, sier daglig leder Jan Stiansen i Paulsen Buss AS.

DEL

(Gjengangeren) Paulsen har stor tro på en slik bussrute mellom ferjeterminalen i Horten og til Torp Sandefjord lufthavn. Etterspørselen ble større etter at flyplassen på Rygge la ned, og stadig flere østfoldinger har fått øynene opp for Torp.

Kollektivtilbudet fra Horten til Torp Sandefjord lufthavn har lenge vært dårlig og de reisende har måttet belage seg på bussbytter eller buss til tog før de etter hvert ankommer flyplassen.

LES OGSÅ: Torp-trafikken til værs – og nå åpner Ryanair ny rute (+)

Nå kan de flyreisende komme seg til ferjeterminalen i Moss, reise gratis med Bastø Fosen til Horten, og så gå rett på bussen til Torp.

Det samme kan Horten-innbyggerne, som tidligere i hovedsak enten har måttet kjøre bil til flyplassen, eller ta toget fra Skoppum til Torp, og så buss inn til flyterminalen.

– Vi får mange henvendelser om akkurat denne strekningen og spesielt etter at Rygge ble nedlagt i høst, er det mange østfoldinger som lurer på hva som er den enkleste og raskeste veien til Torp. Nå har vi endelig et enkelt svar å gi dem sier Stiansen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er Torp-ledelsens ønskeliste (+)

Bussen vil kjøre gjennom Åsgårdstrand, hvor den vil ha sin eneste stopp, for å ta med seg passasjerer i dette området også.

Paulsen buss AS, som holder til på Skoppum, har i samarbeid med Torp etablert ruten, og den første avgangen skjer allerede søndag 2. april. Da starter sommerprogrammet til Torp. I første omgang er det snakk om to daglige avganger hver vei.

– Vi har også merket en økt etterspørsel fra østfoldinger etter nedleggelsen av Rygge og har derfor jobbet for å forbedre kollektivtilbudet fra Horten til Torp, som dessverre ikke har vært godt nok. Nå er vi glade for å kunne tilby en enklere reisevei for alle som bor i Horten eller kommer med fergene fra Moss forteller markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord lufthavn.

LES OGSÅ: Torp på verstingliste

Artikkeltags