Har gjort reiser av hobbyen

Fra kontoret på Stensarmen driver Kjetil Bergene Olsen selskapet LoveSport. Nå vil han og kompanjongen utvide virksomheten.

Fra kontoret på Stensarmen driver Kjetil Bergene Olsen selskapet LoveSport. Nå vil han og kompanjongen utvide virksomheten. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Hva er vel bedre enn å dra på reise og drive med hobbyen sin samtidig? Noen gjør det til business.

DEL

– Jeg er litt trøtt, kom hjem rundt midnatt, smiler Kjetil Bergene Olsen (37), strekker seg, gjesper og ser utover en solfylt fjord fra kontorlokalet ytterst på Stensarmen.

Det er gode dager for ham og kameraten Erling Bergquist. Sammen driver de fotballreiseselskapet LoveSport. I helgen fikk Olsen med seg hele to kamper med laget han elsker: Manchester United.

Det var på nettopp en av mange Old Trafford-turer de to kompisene for et par år siden bestemte seg for å gjøre forretninger av hobbyen sin.

Selverklært sportsidiot

– Jeg ble United-fan for rundt 15 år siden, i tiden med Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær. Jeg har selv spilt fotball i Stokke, og er selverklært sportsidiot, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Drømmer alltid om å reise

Han og kameraten sikret seg kontrakt med Manchester United og satte i gang. Første sesong tilbød de 20 billetter per kamp, i år har de økt til 30.
Konseptet er pakketurer med hotell og billetter. Nå er de iferd med å dra i land ny kontrakt med fotballklubben – på tre år. Det samme vil de få til med det faste hotellet.

1.200 fotballfans har hittil vært på tur med LoveSport. Nå ønsker kompisene å utvide, med Liverpool-kamper, firmaturer og Formel1-turer.

– Vi har nettopp bikka null, og nå håper vi å gjøre penger framover, sier Olsen.

Han synes det er stas å selge et produkt han har kunnskap om og er interessert i.

– Tenk å kunne stå opp om morgenen og vite at du skal prate med kunder som elsker det du elsker!

Slo ham første gang

Da Tom Arne Tollefsen (46) var 13 år, flyttet en svenske inn i gata hans på Solvang. Han var golfspiller.

– Han tok meg med på golfbanen på Melsomvik. Jeg slo ham første gang – han ble ikke fornøyd, ler Tollefsen.

ANNONSE: Shoppinghotell i Europa

Senere gikk det slag i slag, bokstavlig talt. Det viste seg at Tollefsen hadde talent, og han fikk etter hvert plass på landslaget. I 1999 gjorde han levebrød av sporten og startet Vestfold golfhall.

Vi møter golfentusiasten mellom køller, bagger og capser bak disken i hallen på Vear. Her tilbys alt innen golf, også reiser. Siden 2008 har turene gått til Spania, Portugal, Hellas, Skottland, England og Italia.

Sesongen er fra midten av oktober til slutten av mars, når norske baner er stengt.

– Jeg er priviligert

Et eiendomsprosjekt Vestfold golfhall drev i Spania ble startskuddet for reisene.

– I 2008 kom finanskrisen, og det gikk tregt med eiendomssalget. Noe måtte gjøres for å få folk ned for å se på eiendommene. Vi kombinerte reiser med golf, forteller Tollefsen.

Mange ønsker nå også å dra utenfor Europa.

– Vi merker økt etterspørsel etter mer eksotiske reisemål som Dubai og Amerika. Det blir selvfølgelig dyrere, men i dag har mange råd til nesten hva de vil, sier Tollefsen.

Selv er han med på turer 5-6 uker i løpet av vinterhalvåret.

– Jeg er priviligert som får jobbe med hobbyen min, sier Tollefsen og smiler.

Første tur til Montana

Det er kanskje like greit at kontoret til informasjonsrådgiver Morten Harangen (37) hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap vender inn mot gata. Den flotte sjøutsikten tvers over gangen, hadde nok gjort noe med konsentrasjonen.

ANNONSE: Øyparadis i Kroatia

Fisking har nemlig vært den tidligere NRK Vestfold-journalistens store lidenskap så lenge han kan huske. På fritiden skriver Harangen artikler og holder foredrag om temaet. Det var på et av foredragene at han ble spurt om å arrangere fluefiskereise.

– Ja, hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg er en sosial fyr og fluefiskere er jo hyggelige folk, forteller Harangen.

Den første turen gikk til Montana i USA i 2001. Senere har Harangen og diverse reisefølger fisket seg gjennom Sverige, Island, Skottland, England, Frankrike, Spania og Georgia.

I begynnelsen drev han som arrangør. Så ble han oppmerksom på pakkereiseloven som krever innbetaling av en større sum til Reisegarantifondet.
– For min del var dette bare på hobbybasis, så det var ikke aktuelt, forteller Harangen.

Vil til New Zealand

De siste turene har han derfor kun fungert som organisator. Til sommeren går turen til Island og Skottland.

– På de første turene man er på, er det veldig intenst med fisking døgnet rundt. Etter hvert fisker man kanskje litt mindre. Det er hele pakka som er viktig. Å få med seg litt kultur, spise og drikke godt, og selvfølgelig naturopplevelsen. På tur i USA i fjor kom vi for eksempel tett på ulv og bjørn. Det gjør nesten hele turen, smiler Harangen.

Reisemålet som står høyest på lista nå, er New Zealand.

– Der er fisket bra, men vanskelig. Det er ikke for ingenting ørreten der blir kalt «the educated trout», sier Harangen, smiler og blir fjern i blikket.

Artikkeltags