Gå til sidens hovedinnhold

Innendørs-Syden

Artikkelen er over 11 år gammel

Midt ute på et jorde i Tyskland er det Syden året rundt.

Under en times kjøring sørøst for Berlin, finnes det tropisk Tyskland. Ikke langt fra Staakow-avkjøringen på Autobahn 13 ligger en gigantisk hangar som ble bygd for å huse luftskip. Men luftskipene ble aldri realisert og dermed rykket tropene inn i stedet.

Hangaren Aerium er 66.000 kvadratmeter stor og blant verdens største bygninger. Den er 310 meter lang, 210 meter bred og 107 meter høy, og har plass til åtte fotballbaner, en oppreist Frihetsstatue og et liggende Eiffeltårn.

Det er alltid 26 grader varmt i luften, luftfuktigheten ligger mellom 40 og 60 prosent og den største stranden er 200 meter lang. I Tropical Sea er det 28 grader, mens Bali Lagoon holder 32 grader.

Her finnes Tysklands høyeste vannsklie (25 meter høy), kunstig sol, foss, minigolfbane med 18 hull, en egen regnskog med tropiske planter og en tropisk landsby med temaer fra Thailand, Borneo, Bali og Samoa.

Tropical Islands holder åpent 24 timer i døgnet, og har plass til nær 8000 mennesker samtidig.

Schwarzbier og bratwürst

I stedet for at solhungrige tyskere må dra til Syden, har man heller hentet Syden til Tyskland. Det kan ha sine fordeler for tyskerne: Det er mulig å bestille schwarzbier og Thüringer bratwürst eller Braunschweiger i 26 varmegrader uten at noen ser rart på dem.

Mer utrendy ferie skal du lete lenge etter. Her er det tett mellom Speedo-badebuksene og barnefamiliene, og vil du har fred må du sannsynligvis låse deg inne på do.

Tropical Islands er egentlig et gigantisk spaanlegg, men halvnakne, bleke tyskere og polakker, ølseidler og fellesdusj har neppe konnotasjonene som lokker trendopptatte turister som synes toppen av lykke er å shoppe en veske i New York.

Mat og overnatting

Det finnes matmenyer fra flere forskjellige himmelstrøk i Tropical Islands. I tillegg til tysk kost har mange av serveringstedene en noe mer eksotisk profil på menyen.

Kafeteriaen Mondial har selvbetjening, og passer fint når ungene begynner å sutre etter burgere og pommes frites.

Tropical Barbeque serverer blant annet thaimat, Crêperie Latiki har som navnet tilsier pannekaker på menyen, Paradiso serverer biff, mens Sea Shell Beach Cafe har indiske retter på menyen.

I tillegg finnes iskrembaren Borneo Cafe, cocktailbarene Moody Lounge og Kalmoa Lounge og barene Lagoon, Aloha og Kaikala.

Når du sjekker inn på Tropical Islansd blir du utstyrt med en chip rundt håndleddet, som registrerer alt du handler. Oppgjørets time skjer ved utsjekking.

Nøyer man seg ikke med en dagstur kan man overnatte i telt i regnskogcampen eller i mer eksklusive Maharajah Lodge. I tillegg finnes det flere overnattingstilbud i nærheten av Tropical Islands

Reise dit

Det er mulig å finne rimelige flybilletter med Norwegian som flyr til Berlin-Schönefeld.

Tropical Islands ligger ved Staakow-avkjøringen på A13 mellom Berlin og Dresden, cirka 35 kilometer fra Berlin-Schönefeld.

Med tog
Regiontoget Express RE2 har avganger hver time fra Berlin Brand Niederlausitz. Turen fra Berlin-Alexanderplatz tar 50 minutter. Man kan også ta regiontoget RB14 fra Berlin-Ostbahnhof som går hver time, via Karlshorst og Königs Wusterhausen. Fra togstasjonen i Brand går det gratis shuttle-buss til Tropical Islands.

Mer informasjon finner du på tropical-islands.de


 


 


 


 


 


(Arkivartikkel fra 14.01.2009)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.