Etter kuppforsøket fredag kveld, gjaldt UDs reiseråd for hele Tyrkia, men ble søndag altså endret til kun å gjelde hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul. UD fraråder samtidig ikke transitt på flyplassene i de to byene.

reiserådet som ble oppdatert søndag, fraråder UD som tidligere alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig i grenseområdene i Tyrkia nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.

Samtidig oppfordres det til å utvise aktsomhet ved reiser og opphold i resterende områder av de provinsene som grenser til Syria, samt øvrige provinser i sørøst.

Charterturene til Tyrkia går som planlagt

Både Star Tour, Apollo og Ving opplyser til NTB at charterturene til Tyrkia vil gå som planlagt i neste uke.

– Vi kansellerer selvsagt turene dersom UD fraråder reiser til våre destinasjoner, sier Nora Aspengren i Star Tour.

Reisebyrået måtte kansellere turer til Tyrkia lørdag og søndag fordi Utenriksdepartementet frarådet turer til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige. Nå har derimot departementet endret rådet til å gjelde kun Ankara og Istanbul, unntatt i transittområder på flyplassene.

UD i Danmark og Sverige har også endret sine reiseråd og fraråder ikke lenger folk mot å dra til Tyrkia.

Apollo og Ving har også flere planlagte turer til Tyrkia neste uke, og de har heller ikke tenkt å kansellere reisene. De fleste turene går til turistbyene Antalya og Alanya.

UD opplyser til NTB at reiserådet blir vurdert fortløpende.