Gå til sidens hovedinnhold

UD endrer reiseråd til Tyrkia

Artikkelen er over 5 år gammel

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendige til Ankara og Istanbul, unntatt i transittområder på flyplassene.

Etter kuppforsøket fredag kveld, gjaldt UDs reiseråd for hele Tyrkia, men ble søndag altså endret til kun å gjelde hovedstaden Ankara og storbyen Istanbul. UD fraråder samtidig ikke transitt på flyplassene i de to byene.

reiserådet som ble oppdatert søndag, fraråder UD som tidligere alle reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig i grenseområdene i Tyrkia nærmere enn ti kilometer fra grensen til Syria.

Samtidig oppfordres det til å utvise aktsomhet ved reiser og opphold i resterende områder av de provinsene som grenser til Syria, samt øvrige provinser i sørøst.

Charterturene til Tyrkia går som planlagt

Både Star Tour, Apollo og Ving opplyser til NTB at charterturene til Tyrkia vil gå som planlagt i neste uke.

– Vi kansellerer selvsagt turene dersom UD fraråder reiser til våre destinasjoner, sier Nora Aspengren i Star Tour.

Reisebyrået måtte kansellere turer til Tyrkia lørdag og søndag fordi Utenriksdepartementet frarådet turer til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige. Nå har derimot departementet endret rådet til å gjelde kun Ankara og Istanbul, unntatt i transittområder på flyplassene.

UD i Danmark og Sverige har også endret sine reiseråd og fraråder ikke lenger folk mot å dra til Tyrkia.

Apollo og Ving har også flere planlagte turer til Tyrkia neste uke, og de har heller ikke tenkt å kansellere reisene. De fleste turene går til turistbyene Antalya og Alanya.

UD opplyser til NTB at reiserådet blir vurdert fortløpende. 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.