– Nå kan du gi mange barn og familier i Tønsberg en litt bedre jul, sier Marita Kruse-Moss i Tønsberg barnevernstjeneste.

Hun inviterer innbyggere med på dugnaden. Prosjektet er et samarbeid mellom kommunen, frivillige organisasjoner og aktører i det lokale næringslivet, og målet er å gi julemat, gaver og opplevelser til familier som lever i en vanskelig livssituasjon.

– Vi vil at alle barn i Tønsberg skal kunne glede seg til jul. Det er store forventninger knyttet til julehøytiden, men mange familier i kommunen vår lever i en vanskelig livssituasjon. Det kan være at de dårlig økonomi, men det kan også være andre grunner til at foreldrene ikke er i stand til å gi barna den julefeiringen de ønsker, sier Marita Kruse-Moss.

LES OGSÅ: Nå er juletreet og ønskene på plass. 10-åring ønsker seg gitartuner og trommestikker

Ønsker bidrag

Hun og kollegene er i full gang med å samle inn gaver til familier i kommunen, og det er her hun etterlyser hjelp.

– For å kunne hjelpe så mange som vi ønsker, har vi behov for at enda flere bidrar. Nå har du muligheten til å gi en julegave som kanskje kan bety litt ekstra for mennesker i nærmiljøet ditt, sier hun.

Du kan hjelpe ved å enten å pakke inn en gave som legges under juletreet på Quality Hotell Oseberg senest 14. desember, eller vipse en sum til 723433.

Bedrifter som på ulike måter ønsker å bidra, bes ta kontakt med Marita Kruse-Moss marita.kruse-moss@tonsberg.kommune.no på epost.

Vil gi hyggelige opplevelser

Tidligere, i et samarbeid med Bjarøy Gruppen og Quality Hotell Oseberg, inviterte kommunen familier på et førjulsselskap. Dette ble avlyst i fjor, på grunn av korona. I stedet ble juleesker med mat og gaver sendt ut, noe som viste seg å være veldig populært og effektivt.

– I år har vi valgt å videreføre den løsningen, for på den måten kan vi nå ut til veldig mange flere. På et fysisk arrangement har vi kapasitet til å ta imot maks 500 mennesker. Med juleeskene kan vi hjelpe flere, sier Kruse-Moss.

Bjarøy Gruppen tar regninga for julematen, mens julegaver samles inn fra innbyggere og det lokale næringslivet. I tillegg til mat og gaver, ønsker Kruse-Moss at familiene også skal få fylle juletiden med hyggelige opplevelser sammen.

– Vi å kunne gi dem gavekort på for eksempel kino og ulike aktiviteter. Derfor setter vi like stor pris på pengebidrag som på fysiske gaver, forteller hun.