– Jeg legger meg flat!

ORDNER OPP: Gunnar Rohde Hjelmtvedt legger seg flat og vil rette opp de manglene brannvesenet har avdekket på Harbour og Pizzabakern.

ORDNER OPP: Gunnar Rohde Hjelmtvedt legger seg flat og vil rette opp de manglene brannvesenet har avdekket på Harbour og Pizzabakern. Foto:

Gunnar Hjelmtvedt, som driver den nå stengte Harbour og Pizzabakeren, beklager at de har måttet stenge. Men håper å være i drift igjen om ikke mange dager.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Her legger jeg meg flat, og beklager det som har skjedd, sier Hjelmtvedt.

– Selvfølgelig skal vi rette opp i de manglene som brannvesenet mener er hos oss.

Blant annet mangler det skikkelig branndør til en rømningsvei, det mangler sprinkleranlegg i to lagerrom. Men det som har skapt uenighet, er om firmaet som driver service på alarmer, sprinkler og annet tilsyn også skal ha kontrollansvar på dette. Harbour-innehaver Hjelmtvedt mener at firmaet også har kontrollansvar. Brannvesenet på sin side ikke har mottatt noen dokumentasjon på at manglene som ble påpekt i sommer er rettet opp, og det er driver av virksomhetene som har ansvar for å sende inn dette.

– Sprinkleranlegget er fullt ut oppe og går. Når det gjelder rømningsveien har den vært slik hele tiden vi har drevet her, og da har ikke brannvesenet sagt noe til det. Men jeg tror kanskje at de er ekstra påpasselige nå, slått sammen de tre manglene hos oss, og besluttet at vi må stenge både Harbour og Pizzabakeren, sier Hjelmtvedt.

Retter opp

Han understreker at han er opptatt av å følge de bestemmelsene som myndighetene har satt, og vil rette opp de manglene som har framkommet.

– Jeg har full forståelse for at Brannvesenet gjør jobben sin, det skal vi alle være glade for. Nå er ei ny branndør i bestilling, og så er vi uenige om firmaet som driver service også skal drive kontroll på stedet. Får vi et par dager på oss, håper jeg vi i er gang igjen på begge serveringssteder, sier Gunnar Hjelmtvedt.

– Måtte stenge

– Når det har vært ombygginger, er det viktig at varslingsanlegg og sprinkling også monteres i nye rom. I alle tre etasjer har det vært bygningsmessige endringer, og i deler av dette er det ikke lagt inn sprinkling og heller ikke varsling slik forskriftene sier, senior branningeniør Jarle Steinnes. – Vi har også tidligere i år kommet over mangler med sikkerheten, men dette ble det da ryddet opp i. Det vi i dag fant av mangler, gjorde at vi ikke hadde noen annen mulighet enn å stenge virksomheten, sier han.

Artikkeltags