Ny restaurant satser på vietnamesisk tradisjonsmat

NYSTARTET: Mekong restaurant har åpnet dørene sine på bibliotekplassen i Tønsberg. Etter mange år med restaurant i Oslo, starter Dao Anh Nguyen opp  sammen med samboer Jarle Nicolaysen. I midten servitør Lara Garvija.

NYSTARTET: Mekong restaurant har åpnet dørene sine på bibliotekplassen i Tønsberg. Etter mange år med restaurant i Oslo, starter Dao Anh Nguyen opp sammen med samboer Jarle Nicolaysen. I midten servitør Lara Garvija. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan du få et snev av Vietnam på bibliotekplassen i Tønsberg

DEL

Etter å ha  drevet vietnamesisk restaurant i Oslo i mange år, ble Tønsberg neste stopp for Dao Anh Nguyen. Sammen med samboer Jarle Nicolaysen har de åpnet Mekong restaurant i lokalene ved biblioteket som sist rommet Signorelli pizzeria. Med en omfattende meny, forsøker de seg den første tiden litt fram hva gjestene vil ha av smaker og ikke minst av styrke.

– Vi har bare vært i gang en uke, men har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kundene våre, sier Nguyen. Men vi er åpne for hva folk liker og ikke liker. For mange er dette fremmed mat, men for meg er det den tradisjonelle maten vi har i Vietnam.

LES OGSÅ: Vennskap ble til fiendskap og da gikk restauranten konkurs 

Nguyen kommer selv fra en by ikke langt unna Saigon. Hun og en thailandsk kokk lager retter fra kylling, okse, and og vegetarretter, noen med thailandsk vri. Styrken mener Nguyen selv kundene kan velge. Innredningen har de to hentet fra Vietnam, og om ikke lenge vil kundene få oppleve servitører i tradisjonelle vietnamesiske klær. Musikk fra hjemlandet vurderer de også å tilby.

– Jeg lager mat fra hjertet mitt, og håper folk i Tønsberg tar godt imot oss, sier Nguyen.

Artikkeltags