Har aldri vært branntilsyn på Linnestad-anlegget

SÆRSKILT BRANNOBJEKT: Brannvesenet registrerte anlegget som særskilt brannobjekt i 2016. Første ordinære branntilsyn var planlagt først høsten 2018.

SÆRSKILT BRANNOBJEKT: Brannvesenet registrerte anlegget som særskilt brannobjekt i 2016. Første ordinære branntilsyn var planlagt først høsten 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet planla første ordinære branntilsyn på Revac høsten 2018.

DEL

Vestfold interkommunale brannvesen registrerte Revac-anlegget på Linnestad som særskilt brannobjekt i november 2016. I mars 2017, etter at tre personer ble dømt til fengsel etter den første brannen, var brannvesenet på omvisning på anlegget.

– Først avventet vi utfallet av rettssaken etter den forrige brannen. Nå hadde vi planlagt et ordinært branntilsyn til høsten, sier brannsjef Per Olav Pettersen til Aftenposten som først meldte om dette.

LES OGSÅ: Revac-brannen ble den store testen for nytt samarbeid mellom politi og brannvesen

Tilsyn til høsten

Høsten 2018 skulle ordinært branntilsyn etter planen gjennomføres. Overfor Tønsbergs Blad opplyser Pettersen at det i 2017 ble vurdert dit hen at et umiddelbart branntilsyn ikke var nødvendig.

27. mai i år brøt det ut brann på anlegget.

– Da vi var der oppe var vårt inntrykk at de drev meget bra. Vi vet at de har gjort mange tiltak etter brannen i 2014, sier Pettersen.

Investert i brannsikkerhet

Fylkesmannen utsendte i mars 2015 en ny utslippstillatelse for anlegget på Linnestad. I forbindelse med denne ble det investert i flere brannsikringstiltak på anlegget.

– Burde ikke tilsynet blitt utført tidligere?

– Man kan alltid stille spørsmål ved det, men etter at de satte opp dette anlegget fikk vi inntrykk av at de tok brannsikkerhet seriøst. Det ble investert mye ressurser ved dette anlegget, sier Pettersen.

Brannvesenet skal etter planen gjennomføre et ordinært branntilsyn på Revac høsten 2018. Der skal de få oversikt over hvordan beredskapsplanene er satt opp på anlegget nå.

Fikk ikke beskjed

Ved den første Revac-brannen hadde brannvesenet ingen kjennskap til at bedriften i det hele tatt opererte på Linnestad.

– Vi ble veldig overrasket da vi kom opp dit og så den store haugen med 1.250 tonn brennbart materiale, sa brannsjef Pettersen til Tønsbergs Blad i 2014.

Han omtalte det da som svært uheldig at brannvesenet ikke hadde fått beskjed da bedriften ble etablert og fikk utslippstillatelse.

MER OM REVAC-BRANNEN:

Revac-etterforskningen fortsetter, politiet samler og sikrer bevis

Revac-nabo: – Det er klart vi blir redde

Revac-sjefen om brannårsaken: – Det blir bare spekulasjoner

Tømmer kunstig Revac-dam – for sikkerhets skyld 

Her rives bygningen på Revac

Artikkeltags