Revac-etterforskningen fortsetter, politiet samler og sikrer bevis

ETTERFORSKER: Den andre storbrannen ved Revac blir videre etterforsket av øko- og miljøteamet i Sør-Øst politidistrikt. Mye arbeid gjenstår, opplyser politiadvokat Øyvind Waale Hellenes.

ETTERFORSKER: Den andre storbrannen ved Revac blir videre etterforsket av øko- og miljøteamet i Sør-Øst politidistrikt. Mye arbeid gjenstår, opplyser politiadvokat Øyvind Waale Hellenes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selve brannstedet er ennå ikke grundig undersøkt.

DEL

Det bekrefter politiadvokat Øyvind Waale Hellenes i Øko- og miljøteamet i Sør-Øst politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen etter den store industribrannen ved Revac-anlegget søndag morgen den 25. mai.

Da hadde det gått nesten akkurat fire år siden den forrige storbrannen ved gjenvinningsbedriften. Politiet og domstolene mente da at ledelsen hadde brutt miljøvernloven. Tre ledere ble dømt til fengsel i henholdsvis 90 og 60 og dager. I tillegg måtte bedriften ut med 2,8 millioner kroner i miljøbot.

Med dette bakteppet ble etterforskningen av storbrannen i mai raskt overført fra Tønsberg-politiet til politiets  Øko- og miljøteam, som er plassert i Larvik. Denne gruppen benytter seg av branntekniske etterforskere fra politidistriktet.

LES OGSÅ: Revac starter opp igjen til uka og Revac-sjefen: – Bekymret for naboer og ansatte

Var det noe ulovlig i haugen?

– Det overordnede perspektivet i vår etterforskning er om Revac har gjort alt som kunne gjøres for å hindre brann, og eventuelt begrense den. Videre om det har skjedd forurensning. Vi holder dette opp mot tillatelsene som er gitt for driften, sier politiadvokat Øyvind Waale Hellenes.

Det innebærer også at politiet forsøker å finne ut om det ble lagret materialer som ikke skulle vært i haugen som tok fyr.

Politiadvokaten opplyser at etterforskerne så langt har konsentrert seg om å samle og sikre bevis, inkludert flere avhør av mennesker som kan bidra til å kaste lys over hvorfor det begynte å brenne den varme maidagen.

Ifølge Hellenes, som deler på ansvaret i brannetterforskningen med politioverbetjent Grete Soot, skal brannbygningen innen kort tid sikres slik at teknikere fra politiet kan undersøke brannstedet.

LES OGSÅ: Her rives bygningen på Revac

LES OGSÅ: – Kvernede hvitevarer i store hauger øker risikoen for selvantenning

Artikkeltags