BRUNSTAD: – Å få være med på et sånt stort show, det er gøy både for meg og elevene, sier Annie Gamborg.

Hun driver Grorud Rideskole, som hadde med Helene Bergstøl (14) i rideskolecupen. 14- åringen representerer også Jarlsberg og Melsom Rideklubb.
 

Rett til topps

Hun var ikke bare én av to som kom seg videre fra kvalifiseringen på Melsom i slutten av januar, hun gikk like godt hjem og vant hele konkurransen på AEG. Ikke rart stemningen var høy hos supportergjengen som hadde tatt plass på tribunen.

– Det er ekstra gøy siden Helene var den aller første som tok privattime hos oss. Da var hun så liten at beina såvidt rakk ned til stigbøylen. Tre år senere er hun altså med på AEG, smiler Gamborg før hun legger til:

– Bare det å være med er gjevt, og så vinner hun hele greia. Vi er veldig glade nå!

Sammen med ektemannen overtok trebarnsmoren gården for tre og et halvt år siden. Der har den fireårige berider-utdannelsen fra Danmark virkelig kommet til sin nytte.

Utover å tilby en tradisjonell rideskole, er Gamborg også trener på rytterskolen for de som ønsker å satse litt ekstra.
 

Opp et nivå

– Ambisjonen er å ta det opp et nivå. Ved tettere oppfølging og veiledning ønsker vi å gi rytterne en sjanse til å bli så flinke som mulig selv om de ikke har egen ponni. For øyeblikket har vi ti på sprangtimene og syv på dressur, hvor de fleste av elevene rir begge deler. Disse er også med på stevner, forteller Gamborg.

Hun legger ikke skjul på at AEG er et stevne det er ekstra viktig å vise seg frem på.

– Det viser at det er kvalitet i det vi holder på med, mener Gamborg.