– Er han ikke flott? Vi ønsket oss en ung, singel og pen personlig trener. Odd oppfyller to av tre, det er ikke verst, sier Rigmor Galtung og Kari Hvitstein, mens de ler høyt.

Odd er Odd Fjeldstad, personlig trener tilknyttet UniteFitness i midt i Tønsberg sentrum. Og han har for lengst fått panserhud når det kommer til de to frittalende kvinnene og hvor åpne og ærlige de er.

– Det var flaks at vi fant Odd, for han er helt topp. Og han gjør at dette vi har begitt oss ut på, så langt går bra, sier Kari.

Det de har begitt seg ut på skal vi alle få ta del i. For i dag kommer første episode av podkasten deres «Herfra kan det bare gå nedover».

LES OGSÅ: I denne hagen skal to «freske» damer «bjuda på» enda flere sommersprell: – Vi skal nok klare å finne på enda mer moro

Nøkkelordet er mestring

Podkasten handler om de to kvinnenes livsstilsendring. En endring de har bestemt seg for etter en anerkjennelse av god helse ikke kommer av seg selv.

HØR DE TO FØRSTE EPISODENE HER:

– Dette startet egentlig i fjor sommer, da vi skulle hjelpe hverandre gjennom røykeslutt. På den siste forestillingen av Hagelatter i fjor satt vi røyka som fader fordi vi skulle slutte, og begynte å snakke om at vi egentlig trengte å endre livsstil og at det ville være lettere å gjøre sammen. Og med hjelp, forteller Rigmor.

Dette førte til den nevnte videoen i sosiale medier, som igjen førte til at kvinnene kom i kontakt med PT Odd Fjeldstad.

– Jeg måtte se videoen flere ganger, jeg trodde ikke det jeg hørte. Det tok litt tid før jeg fikk respons da jeg sa jeg ville ha et møte med dem, men det første møtet var herlig – og vi bestemte oss for et løp med 1. januar 2021 som startdato, sier Odd, som var dønn ærlig med de to venninne om hvordan et løp med han ville være.

– Jeg har lagt et tøft løp for dem. En ting er den vanlige treningen, men vi skal også utfordre oss selv. De skal delta i triatlon, det blir toppturer og de skal løpe Holmestrand halvmaraton. Nøkkelordet er mestring. Men, etter bare noen uker nå må jeg si at de er veldig flinke, sier den personlige treneren.

Han har gitt dem to regler:

  1. Ikke snakk deg selv ned.
  2. Gjennomfør.

Podkasten

Rigmor Galtung og Kari Hvitstein er to morsomme og sprudlende kvinner. De spøker med det meste, også seg selv. Samtidig er de dønn seriøse når det kommer til livsstilsendringen de nå har bestemt seg å gjøre, og hvorfor de gjør det.

– I podkasten snakker vi om hvordan vi har hatt det. Vi kommer til å snakke om trøstespising, depresjoner, psykisk og fysisk helse – og om hvordan koronasituasjonen har gitt oss utfordringer på flere områder, sier Rigmor.

– Og så er vi oss, og spesielt Rigmor er Rigmor, så litt humor blir det. Vi håper og tror podkasten kan være til hjelp for andre. Det er i hvert fall ideen, sier Kari.

Det er samfunnsredaktør i Tønsbergs Blad Marie Olaussen som er produsent for podkasten, som er lansert i dag.

– Veldig gøy at TB ville hjelpe oss med podkasten. Vi kommer til å ha med oss gjester. Odd er en. Andre vil være folk som kan noe om temaene vi har for de ulike episoden. Og så skal jo folk få følge vår utvikling, sier Kari.

Og utvikling, det kan vi love at det allerede er. Fra vi tok bilder til denne saken i begynnelsen av mars til nå er det stor endring å spore hos de to. Nå i mai viser vekta til Rigmor 20 kilo ned siden 1. januar. Og Kari 10 kilo. Til sammen 30 kilo. 30 kilo blod, svette og tårer. Og mye latter!

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Motivasjon er nødvendig

Rigmor Galtung sier hun har prøvd det meste av slankekurer der ute. Det har kortsiktig effekt. Nå ønsker hun og Kari en varig endring.

– Det må en endring til. Kostholdsendring og livsstilsendring. Vi er begge nå i 50-årene, og det skjer ting med kroppen. Da må du være enda mer bevisst for å sørge for at du har det best mulig, både fysisk og psykisk. Det henger litt sammen det, sier hun.

Hun og Kari understreker at du må være motivert for å lykkes. Det har de brukt hverandre til, pluss at det hjalp veldig å få Odd med på laget.

– Vi fikk jo raskt litt resultater, og det er veldig motiverende. Jeg følte meg som en verdensmester etter seks uker, sier Kari.

– Ja, nå speiler jeg meg og gleder meg over bedre form, sier Rigmor.

– Og så er det fint å ringe til Rigmor hvis jeg er fysen, sier Kari.

«Marve» og «Juster»

Nå trener de to økter i uka sammen med Odd Fjeldstad. I tillegg har de tre økter uten han med aktivitet. Og det kan godt hende du har møtt de på tur med «Marve» og «Juster».

– Det er dekkene Odd har satt oss til å slepe etter oss Tønsberg rundt. Det gir oss masse oppmerksomhet. Folk stopper oss og vil prate. Nesten som vi har med oss valp, sier Kari.

– De veier åtte, ni kilo, sier Odd.

– HÆ! Du har sagt fem til oss, smeller det fra Rigmor. Odd smiler, og forteller at etter at de to begynte å gå rundt med dekkene i sentrum har det nå kommet i gang flere grupper som går med dekk.

Odd har visstnok også sagt at burpees er gøy også.

– Jeg HATER burpees. Skriv hater med store bokstaver, sier Rigmor

Odd går med på at alt ikke trenger være like gøy, men regel nummer to er altså gjennomfør.

– Rigmor og Kari har gjort det viktigste allerede. De har tatt tak i livssituasjonen sin, sier den personlige treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Skal vi danse?

Rigmor Galtung levde et svært aktiv liv som yngre. Hun har bakgrunn som danser, og spilte også mye håndball. For en del år siden ble hun spurt om hun var interessert i å være deltaker i realityprogrammet 71-grader Nord. Det var helt uaktuelt den gang.

– Litt av målet mitt med dette er at jeg skal komme i såpass form, at hvis jeg får en lignende mulighet i framtiden, så tør jeg si ja. Og gjerne Skal vi danse. Hører dere, TV2? Jeg vil ha den invitasjonen, sier Rigmor.

Podkasten «Herfra kan det bare gå nedover» vil være tilgjengelig på alle plattformer for podkast. Du kan også høre den på tb.no/podkast.

HØR DE TO FØRSTE EPISODENE HER: