Politikk dreier seg om fordeling av goder til innbyggerne etter politiske regler og demokratisk styre. Økonomi og tiltak etter boka.

Det er skjedd utrolig mye dumt i Norges eldste by, og det er et knefall for økonomiske løsninger av teknisk utbygging, – billige, greie løsninger, bygget for å vare i korte tidsrom, inntekt der og da, og greie å rive og bytte med forgodtbefinnende løsninger.

LES OGSÅ: Vår lokale variant av oligarker

Gamle byer trenger omsorg av helt spesiell karakter, med historisk kunnskap i bunnen. Riveglede og kassearkitektur har rasert Tønsberg siden 1950-åra. Vi har aldri kommet ut av «gjenreisinga» og oppryddinga etter fem års verdenskrig. «Penga rår,» sa alltid en gammel tønsbergenser, og sånn ble det.

Arkitekter ble utdannet på Kunst- og håndverksskolen, og fikk kunnskap om nettopp det. Arkitekter i dag utdannes stort sett ved tekniske høyskoler. Forskjellene er innlysende, og kanskje framtidsrettet. Og resultatet, sammen med pengesterke og riveglade utbyggere, blir det til det vi opplever i Norges eldste by.

LES OGSÅ: Hva skal vi med nettroll når vi har spaltister som Lene Lauritsen Kjølner?

Vi, de eldste av oss, som har hengt med hele etterkrigstiden, vi ser det som skjer og har skjedd, og forstår kanskje hvorfor. Så det er litt spenstig å se yngre som reagerer og gjør det på sin måte. Rett fram, uten filter, og attpåtil morsomt.

Krenkende? Nei.