For søndag 5. januar inviterer nemlig Tønsberg Røde kors til sin årlige, tradisjonelle juletrefest i Oseberg kulturhus.

– I mer enn år har dette vært et populær innslag, forteller leder for Tønsberg Røde Kors, Ellen Kristine Bjørnsen.

– Alt er gratis

I forbindelse med den forrige juletrefesten i regi av Tønsberg Røde Kors møtte nærmere fire hundre barn og voksne opp.

– Dette er rekord hittil. Mer enn tjue frivillige var med på å gjøre gjør denne dagen til en flott fest, fortsetter Bjørnsen.

Juletrefesten ønsker spesielt å nå barn som ikke feirer tradisjonell jul av økonomiske eller kulturelle årsaker.

– Og det kommer til å bli en flott blanding med mange barn fra ulike kulturer. Juletrefesten er åpen for alle barn i følge med voksne, og alt er gratis. Kjernealder er fra tre til åtte år, opplyser hun.

Tegnebord, magiker og nissen

På vei inn til vil barna møte et bamsesykehus.

– Ta derfor gjerne med bamser som trenger et plaster eller noen sting. Tegnebordet er populært. Magikeren MagiCurty engasjerer barna, han er fantastisk. Vi har gratis lotteri med flotte premier, Korpset 1919 spiller opp til dans rundt juletreet, og kanskje kommer nissefar og nissemor med godteposer. Vi vil servere pølser, juice, kaker og kaffe.

Flotte tilbakemeldinger fra gjestene, store som små, gjør dette prosjektet veldig lystbetont for oss som arbeider frivillig med dette, forsikrer Bjørnsen.

– Tusen takk til våre sponsorer: Gjenisidigestiftelsen, Tønsberg kommune, Oseberg kulturhus, Bergland lyd, Steinar Høiback med flere, og alle frivillige som gjør dette mulig, avslutter leder i Tønsberg Røde Kors, Ellen Kristine Bjørnsen.