I mange år, helt siden midten av 1990-tallet, har det vært «Åpent hus» hver eneste jul i Røde Kors-huset i Hedrumgaten i Tønsberg. Julaften i 2020 var det dog stengt pga. pandemien. Det var åpent de øvrige dagene i julen med de begrensninger myndighetene hadde pålagt for slike arrangementer.

Utover inneværende år, altså 2021, håpet alle at samfunnet kunne bli «normalt» igjen. Og sånn ble det. Og sånn har det vært en god stund allerede. Alt så ut til å fungere bra, folk strømmet til restaurantene og julebord. Den sårbare gruppen i samfunnet, de som følte ensomheten ekstra vond under pandemien, øynet også litt lys i tunnelen da samfunnet åpnet igjen. Så skjer det igjen: Smitten har økt voldsomt i Norge de siste dagene. Regjeringen har bestemt at Norge igjen må stenge ned. Mange arrangementer må avlyses.

I en god del år har Quality Hotel Oseberg invitert Kirkens Bymisjon Vestfold til julebord like før jul. Dette ble avlyst i fjor. Det blir nok en gang avlyst. Røde Kors i Tønsberg har siden midten av 1990-tallet invitert til Åpent Hus hver eneste julaften og de andre juledagene. I fjor måtte man for første gang avlyse på Julaften. Spenningen i denne førjulstiden er nå stor om man kan arrangere Åpent Hus den kommende Julaften.

Ansvarlig for Åpent Hus, Bjørg Høijord, sier at den avgjørelsen blir tatt tirsdag 14. desember.