Folk blir overveldet over det Ellen og Steinar gjør: – Dette er veldig meningsfullt

MENINGSFULLT: Steinar Høiback og Ellen Kristine Bjørnsen forteller begge hvor givende det er å kunne arrangere en juletrefest hvor alle barn kan delta.

MENINGSFULLT: Steinar Høiback og Ellen Kristine Bjørnsen forteller begge hvor givende det er å kunne arrangere en juletrefest hvor alle barn kan delta. Foto:

Rundt 300 barn og voksne strømmet til Oseberg Kulturhus lørdag for å delta på Tønsberg Røde Kors' årlige juletrefest.

DEL

Hvert år arrangerer Tønsberg Røde Kors en gratis juletrefest. Hovedmålet er å nå fram til de barna som av en eller annen årsak ikke får muligheten til å ta del i en tradisjonell norsk julefeiring.

– Det er mange barn som gruer seg til jul, og i tillegg mange som ikke opplever tradisjonell julefeiring, sier leder i Tønsberg Røde Kors, Ellen Kristine Bjørnsen.

Juletrefesten er et sponset arrangement, som er gratis for alle familier. Tanken er at alle som har anledning kan komme, men at de i hovedsak ønsker å treffe de som av for eksempel kulturelle eller økonomiske årsaker ikke feirer jul.

Her får barna mulighet til å se på trylleshow, tegne, dra på bamsesykehus og gå rundt juletreet. Det serveres også pølser, brus, kaffe og kaker til alle.

(Saken fortsetter under bildet)

BRA FREMMØTE: – Folk blir overveldet over dette tilbudet som er gratis, med mye aktiviteter for barna og i fantastiske lokaler, sier leder i Tønsberg Røde Kors, Ellen Kristine Bjørnsen.

BRA FREMMØTE: – Folk blir overveldet over dette tilbudet som er gratis, med mye aktiviteter for barna og i fantastiske lokaler, sier leder i Tønsberg Røde Kors, Ellen Kristine Bjørnsen. Foto:

LES OGSÅ: – Vi har fått mammaen vår tilbake

Det er mange frivillige som står på for at dette arrangementet skal gjennomføres. Og blant dem som stiller opp har vi Molly Besseberg og Inger Johanne Hotvedt fra Andebu Røde Kors. De sitter å lapper sammen bamser på bamsesykehuset.

– Det er veldig fint å bidra med dette, også finnes det heller ikke så mange bamsesykehus, sier Hotvedt.

Bjørnsen forteller at det er mange ulike familier som kommer, og arrangementet blir et stort treffpunkt for barna.

– Dette er et tilbud som vi ser treffer barna veldig godt, og det er veldig meningsfullt å se de kose seg som de gjør her, sier Bjørnsen.

VIKITG: Den årlige juletrefesten til Røde Kors arrangeres av mange frivillige som vil gi alle barn en mulighet til å ta del i en tradisjonell norsk julefeiring. Her ser vi Molly Besseberg og Inger Johanne Hotvedt fra Andebu Røde Kors i full sving på bamsesykehuset.

VIKITG: Den årlige juletrefesten til Røde Kors arrangeres av mange frivillige som vil gi alle barn en mulighet til å ta del i en tradisjonell norsk julefeiring. Her ser vi Molly Besseberg og Inger Johanne Hotvedt fra Andebu Røde Kors i full sving på bamsesykehuset. Foto:

LES OGSÅ: Terje André skal lage frokost til lastebilsjåførene

Artikkeltags