(Gjengangeren)

Fra bane to rodde Olaf Tufte og Kjetil Borch inn til en tredjeplass bak verdensenerne Kroatia og Litauen, som har imponert stort gjennom hele OL.

Under vanskelige forhold, med mye bølger og vind, var Kroatia og Litauen tidlig i tet i finalen i dobbeltsculler. Ved passering 500 meter hadde de to båtene allerede fem sekunders ledelse på Frankrike og Norge på tredje- og fjerdeplass.

Tufte og Borch holdt følge tidsmessig med de to lederbåtene fram mot 1.000 meter. Da hadde de festet grep om tredjeplassen, mens det fortsatt var fem sekunder opp til Kroatia og Litauen. Da båtene kom til 1.500 meter ledet Litauen for første gang, 66 hundredeler foran Kroatia, mens Tufte og Borch hadde knepet litt og lå fire sekunder bak.

På de siste 500 meterne slo Kroatia knock-out på Litauen, mens avstanden opp til de to ble for stor for den norske båten, som knep litt tid inn mot mål.

Til slutt vant Kroatia med drøye sekundet til Litauen, mens Olaf Tufte og Kjetil Borch kom inn tre sekunder bak vinnerbåten.

VI GRATULERER OLAF TUFTE, KJETIL BORCH OG HORTEN ROKLUBB MED BRONSEMEDALJEN!

 

Skuffet

Umiddelbart etter målgang ble Olaf og Kjetil intervjuet av TV2. Der var det tydelig at hortensroerne ikke var helt fornøyd med gjennomføringen.

– Det blir litt roting med årene, og vi får ikke flyt. Vi er for langt bak til 1.000 meter. Nei, dette var ikke godt nok, sa Kjetil Borch til TV2.

– Det er ufint å si at man ikke er fornøyd med pallplass i OL, men vi er skuffet med tanke hva vi har gjort før her nede og hva vi vet vi kan, sa Olaf Tufte.

 

TV2 spurte Tufte om dette var hans siste OL, brøt Kjetil Borch inn.

– Nå tror jeg vi må videre til neste intervju, sa han og smilte stort.

– Nå skal jeg bort og prate med familien min, svarte Tufte og smilte like stort.

Underveis i intervjuet beskrev også Kjetil Borch sin makker som legende innen rosporten etter å ha tatt sin fjerde OL-medalje på seks forsøk..

 

Tidene

1. Kroatia - 6.50,28

2. Litauen - 6. 51,39

3. Norge - 6.53,25

4. Italia - 6.57,10

5. Storbritannia - 7.01,25

6. Frankrike - 7.02,06