Gå til sidens hovedinnhold

Rykket ut til melding om brann på Nøtterøy

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet mener dette er et godt eksempel på hvorfor det er viktig å være hjemme når man skal vaske og tørke klær.

Klokken 17.49 rykket brannmannskapene fra stasjon Nøtterøy ut for å kontrollere et branntilfelle i en bolig på Brattås i Færder. Det melder Vestfold Interkommunale Brannvesen på sin facebookside.

- Denne hendelsen bekrefter viktigheten av å være hjemme når du bruker vaskemaskin eller tørketrommel. Beboere ble oppmerksom på røykutvikling fra tørketrommelen og sørget umiddelbart for at den ble strømløs. Da avtok røykutviklingen. Og det begynte å lufte ut røyk, sier brannmester Ivar Paulsen.

Ingen skader

– Situasjonen var under kontroll da vi kom. Vi sjekket og bar tørketrommelen ut. Ingen skader utover det som trolig har vært en elektrisk brann i tørketrommelen, avslutter brannmester Paulsen.

LES OGSÅ: Silke og Daniel kjøpte ny bil i sommer, i natt ble den og et dusin andre biler utsatt for hærverk på campingplass: – Det suger

Brannvesenet ønsker også å dele et nyttig tips;

– Det er alltid nyttig å vite hvor sikringsskapet er og kjenne de respektive kursene i boligen. Skulle det oppstå brann i elektrisk utstyr er det god førstehjelp å ta sikringen. Det er ofte mindre risikofylt, enn å måtte gå inn i et røykfylt rom for å prøve å få ut støpselet.

LES OGSÅ: Brøt seg inn i kirke og stjal prestens kjole og koffert: – Kjolen var full av vin og blod(+)

Varsling

Tidlig varsling begrenser nærmest alltid omfanget av en brann.

– Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket, skriver brannvesenet.

Bildeserie

Disse koste seg på vikingmarkedet i dag

Kommentarer til denne saken