Gå til sidens hovedinnhold

Så hvor desperate går det an å bli? Eik ga fra seg plassen til FKT, nå vil de ha den tilbake.

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når jeg leser om denne sammenslåingen så føler jeg at mitt helrøde FKThjerte er i ferd med å briste. Ikke fordi denne sammenslåingen ikke har noe for seg, for det kan det sikkert ha. Men at dette skal bli et nytt prosjekt slik de annonserer, ser jeg på som en ren bløff. Dette blir ikke noe annet enn en ren Eik kopi. Eik opp og Eik i mente. Og jeg ble oppriktig kvalm av Brink Rygels uttalelse i saken: – Drakten blir hvit og svart, slik vi husker det fra tidligere på Gressbanen. Ja for 17–18 år siden! Trøste og bære. Hva er det dere vil? Prøver dere å få aske til å brenne igjen? Ikke bare er eksisterende Eik i hvit og svart, Flint er i hvit og svart, og jaggu har ikke denne sammenslåingen ført til nok en hvit og svart draktidentitet!? For en fargerik sammenslåing!

FKT styret må til de grader ha latt seg blende av tre tidligere Eikspillere og deres meritter slik dette ser ut til å ende opp i. FKT styret ga dem lillefingeren, de tok like gjerne hele hånda. Kleinere kan det ikke bli. For dette er ikke noe annet enn et gedigent kupp fra Eikleirens side om å få Eik opp og fram igjen, iscenesatt og regissert av tre vise menn fra Eikmiljøet. En kompromissløs avtale hvor FKT styret så å si har valgt å gravlegge de helrødes identitet fullstendig,  bortedraktene blir helrøde! For en mager trøst! Bortedraktene er og blir en reservedrakt, og helt likegyldig for tilhengerne. De kunne like gjerne brukt overtrekksvester. Ikke bare forsvinner FKT identiteten i sine helrøde draktfarger og erstattet med hvit og svart! Også Eik i navnet? Eik Tønsberg er jo ingen nyhet. Eik Idrettsforening står det i Wikipedia, bedre kjent som EIK TØNSBERG.

Og føye til FK foran og få dette til å se nytt ut bli nesten patetisk. Fotballklubben Eik Tønsberg? For et fantasiløst navnevalg. Aldri før har en slik sammenslåing frontet et bydelslag som navnevalg. Bare les hva eliteserielagene ble til: Haugar og Djerv 1919 ble til FK Haugesund – Clausenengen og FK Kristiansund ble til Kristiansund Ballklubb (KBK) Sparta Sarpsborg og FK Sarpsborg + 16 andre klubber i regionen ble til Sarpsborg 08. Sandefjord Ballklubb og IL Runar ble til Sandefjord Fotball. Men i Tønsberg slår de seg på brystet i en grenseløs selvgodhet og fronter Eik i det nye klubbnavnet. Snakk om amatørmessig håndverk. Fotballklubben Eik Tønsberg? Eller er Eiknavnet valgt som en kynisk brekkstang inn i sponsor og investormarkedet? Jeg bare spør. Så hvor desperate går det an å bli? Eik ga fra seg plassen til FKT, nå vil de ha den tilbake.

Jeg gremmes. Når vi attpåtil vet at de mest sentrale spillerne kommer fra bl.a. Nøtterøy og omliggende klubber, så blir Eik i navnet fundamentalt feil. En ting er i hvert fall sikkert. Etter dette har undertegnede kjøpt sitt femtende? og siste sesongkort på Gressbanen. Og hvor mange andre skuffede FKTere som gjør det samme, kan man jo bare spekulere i. (I dag støtter over 250 personer FKT i Norsk Tippings grasrotandel). Så hvem andre enn Eiktilhengere møter opp på kamp i 2020? For der vil de kjenne igjen sine egne. Fotballklubben Eik Tønsberg i HVIT og Svart.

Kommentarer til denne saken