Gå til sidens hovedinnhold

Samferdsel – de dårligste alternativene tvinges igjennom

Artikkelen er over 2 år gammel

Se nøye på overskriften: «Samferdsel». Det betyr at vi må dra lasset sammen, men også at det må gjøres med fornuft.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


De forslagene for tog og bru for øyboerne er rene diktater, og som det sies: Et mektig departement i Oslo står bak og har det siste ordet.
 

Men: Den Gud gir et embete, den give han også forstand. Hørt det før? Formen «give» gir egentlig uttrykk for et ønske, et ønske om at den som får et embete er en forstandig og fornuftig person. Dessverre viser det seg ofte at det ikke er tilfelle. I våre dagers Norge er departementet mest opptatt at det rådende partiet, Frp, hvor statsråden kommer fra, skal få sine politiske programposter oppfylt.

Det betyr ikke nødvendigvis (eller ikke i det hele tatt) at de bestemmelser som blir tatt er de mest fornuftige. I våre tilfeller – tog og bru – er det etter min mening de mest idiotiske alternativene som ønskes tvunget igjennom. Dessuten er det noen som skylder på bestemmelser av Stortinget, men heller ikke der er det alltid den store visdom som utvises.

 
At Tønsberg med oppland vil kunne leve godt med ny jernbanestasjon f.eks. ved Legevakten og en jernbanelinje som svinger direkte mot Stokke over Jarlsbergjordene er jeg for min del ikke det minste i tvil om. At østalternativet for fastlandsforbindelsen vil være det raskeste, billigste, det mest miljøvennlige og på alle måter det beste for øyboerne er jeg heller ikke i tvil om. Og hva i all verden skal man på Skjee hvis man skal fra øyene til Drammen?

Kommentarer til denne saken