Meld på nett om tap av rett

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå finnes det en løsning dersom du har glemt igjen førerkortet ditt. Nå kan du melde fra på vegvesen.no

DEL

(Sandefjords Blad) Hvert år mottar Statens vegvesen cirka 60.000 meldinger om tapte førerkort. Tidligere har du vært nødt til å dra på trafikkstasjonen eller til politiet for å få melde fra. Nå kan du gjøre det på nett.

– Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet blir det 500 kroner i gebyr, sier Bujar Llukaj på førerkortkontoret i Vegdirektoratet.

Nå kan du altså enkelt melde førerkortet tapt ved å gå inn på nettsiden til vegvesenet. Da slipper du gebyr dersom du blir stoppet i kontroll.

Er du yrkessjåfør, kan du også bruke tjenesten til å melde tapt kompetansebevis.

Midlertidig kjøretillatelse

Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er den gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland i opptil tre måneder.

Om det er slik at du ikke finner igjen førerkortet ditt. Kan du etter fire uker bestille nytt. Da må du enn så lenge mæte opp på trafikkstasjonen, men også dette håper de å kunne finne løsning på.

– Vi jobber med å få en nettjeneste også for dette, og etter planen kommer den til neste år, sier Llukaj. 

Flere digitale tjenester

Dette tilbudet er en av flere oppgaver som Statens vegvesen de siste årene har gitt tilgang til å gjøre elektronisk. I tillegg til å melde tapt førerkort, kan du blant annet også melde tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring og finne kjøretøyopplysninger på nettet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken