Gå til sidens hovedinnhold

Sammen for selvstendighet

Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk Nødhjelp er Vestfolds lokale bistandsorganisasjon. Organisasjonen hadde fram til nylig kontor og lager ved Kjærkrysset i Åsgårdstrand, men har nå flyttet til større og mer funksjonelle lokaler på Sem.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norsk Nødhjelp avholdt sitt årsmøte 24. april. Her kunne organisasjonen legge fram flotte tall, som dokumenterer at den jobber svært effektivt for å oppfylle sin visjon: «Sammen for selvstendighet». Årsregnskapet viser at Norsk Nødhjelp har en administrasjonsprosent (andelen av innsamlede midler som går til administrasjon) på kun 4,1%. Den såkalte innsamlingsprosenten (innsamlede midler minus kostnader til anskaffelse av midler) er på hele 83%. Dette er imponerende tall i nasjonal bistandssammenheng – og er muliggjort først og fremst av en liten men effektiv administrativ stab på kun tre årsverk, samt mye frivillig innsats. Norsk Nødhjelp takker i sin årsberetning både privatpersoner og lokalt næringsliv for verdifulle bidrag. Særlig viktig er innsatsen fra en engasjert gjeng på vel 20 frivillige fra lokalmiljøet.

Norsk Nødhjelp driver sitt humanitære arbeid i Kenya, Tanzania og Albania. Støtte til drift av barnehjem, lån til fattige for å stimulere til entreprenørskap og selvsysselsetting samt nødhjelpstransporter er organisasjonens satsningsområder. Gjennom nært samarbeid med lokale organisasjoner i mottakerlandene holdes administrasjonskostnadene nede og fattigdomsorienteringen oppe. Dette sikrer at innsamlede midler kommer fram til de som trenger det mest – i første rekke barn og utsatte barnefamilier. Norsk Nødhjelp har de siste årene arbeidet systematisk for å bli en profesjonell bistandsorganisasjon, med mål om å være synlig lokalt så vel som nasjonalt. Norsk Nødhjelp er registrert hos Lotteri og stiftelsestilsynet, er medlem av Innsamlingskontrollen og godkjent som samarbeidspartner av Norad. Du kan besøke www.nn.no hvis du er nysgjerrig på organisasjonens aktiviteter eller hvis du ønsker å bidra.

På årsmøtet ble Ole Lindseth (Horten) gjenvalgt som styreleder. Valgt som styremedlemmer ble også Pernille Astrup (Åsgårdstrand) og Kristina Rabe (Åsgårdstrand). Styremedlemmene Torhild M. Svalestuen (Sandefjord) og Jon Reiersen (Horten) var ikke på valg. Et viktig mål for det nye styret er å øke antall bidragsytere til Norsk Nødhjelp, slik at de kan holde oppe og utvide sitt humanitære arbeid. Bli en bidragsyter du også!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.