SISTE: Sande vil fortsatt slå seg sammen med Holmestrand og Hof

KAN SMILE: Sande-ordfører Elin G. Weggesrud (Ap) fikk resultatet hun har kjempet for: Flertallet i kommunestyret stemte fredag kveld for at Sande skal fortsette prosessen med å slå kommunen sammen med Holmestrand og Hof.

KAN SMILE: Sande-ordfører Elin G. Weggesrud (Ap) fikk resultatet hun har kjempet for: Flertallet i kommunestyret stemte fredag kveld for at Sande skal fortsette prosessen med å slå kommunen sammen med Holmestrand og Hof. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre forslag kom inn for veien videre for Sande. Flertallet vil fortsette som de har stevnet.

DEL

(Jarlsberg Avis) SANDE: Tre forslag er kom inn til votering ved det ekstraordinære kommunestyremøtet i Sande fredag kveld:

Forslaget fra Høyre, Venstre, Frp, og Claes Gilljam:

1: Sande kommune avslutter forhandlingene om å etablere en ny kommune med Holmestrand og Hof.

2: Sande kommune søker stortinget og kommunal- og moderniseringsdepartementet om å danne en ny kommune fra 1. 1. 2020 med Drammen, Svelvik, N Eiker og andre kommuner i Drammensregionen som fatter tilsvarende vedtak. Den nye kommunen skal bygges på føringene i «Politisk plattform for ny kommune, mai 2016».

3: Vedtaket sendes umiddelbart til kommunal- og moderniseringsdepartementet, og senest i løpet av inneværende døgn, for å rekke stortingsbehandling 8. juni.

Fikk 12 stemmer.

Forslaget fra Patricia Eriksen (uavhengig):

1: Sande opprettholder vedtaket om sammenslåing med Hof og Holmestrand.

2: Realisering av kommunale formålsbygg i sentrum utsettes inntil videre, og investeringsbeslutning overføres til ny kommunen.

3: Eiendomsskatten avskaffes fra 1. januar 2018.

Fikk kun Eriksens og bygdelistas stemmer.

Forslag fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Sande tverrpolitiske bygdeliste:

1: Kommunestyret opprettholder sitt vedtak fra kommunestyret 22. juni 2016.

Fikk flertall med 14 stemmer.

Dermed gikk beslutningen den veien ordfører Elin G. Weggesrud hadde håpet på.

– Nå håper jeg vi har fått landet denne saken. Jeg vet at mange rundt bordet kjenner på skuffelsen. Men nå forventer jeg at kommunestyret slutter rekkene og jobber konstruktivt for å finne de gode løsningene sammen med Holmestrand og Hof, sahun da avstemningen var over.

– Vi er nødt til å gi denne beslutningen legitimitet gjennom både ord og handling. Alle må bidra hvis vi skal lykkes med jobben som ligger foran oss, fortsatte hun.

Artikkeltags