Pågrepet etter våpentrussel

En mann i 60-årene ble i natt pågrepet i sin egen bolig etter å ha truet med skytevåpen mot en mann i 40-årene. Politiet har imidlertid ikke funnet noe våpen etter å ha ransaket boligen.

DEL

(Drammens Tidende) SANDE: En mann i 60-årene ble i natt pågrepet i egen bolig i Sande etter våpentrusler.

Dette skjedde etter trusler med skytevåpen mot en annen person, en mann i 40-årene.

– Ingen skudd avfyrt, ingen person skadet, opplyser politiet.

– Det er pr. nå ukjent for oss hva som er årsaken og bakgrunnen for trusselen, sier Merete Kvaal, operasjonsleder i Politiet Sør-Øst. Det var mannen i 40-årene som selv varslet politiet om hendelsen.

– Han ringte oss og fortalte at han ble truet med skytevåpen. Hva truslene gikk ut på har vi ikke informasjon om akkurat nå. Han har opplevd situasjonen som truende, og mener også å ha sett et skytevåpen, sier Kvaal.

Mannen i 60-årene var inne i sin egen bolig, mens mannen i 40-årene befant seg på utsiden. Etter at politiet pågrep førstnevnte ransaket de også boligen. De fant imidlertid ingen våpen på stedet.

– Om det faktisk var et skytevåpen, og om han eventuelt har gjemt dette, blir bare spekulasjoner. Men det var en person som opplevde situasjonen som truende, derfor har han reagert og meldt fra til oss, sier Kvaal.

Det er ikke noen kjent relasjon mellom de to partene.

Mannen i 60-årene er i arresten i påvente av avhør og videre etterforskning.

Han ble pågrepet klokken 03.21.

Saken oppdateres.

Artikkeltags