Tror problemene er et tilbakelagt kapittel

TILBAKE: 10. september var Lars Grorud tilbake fra start for SF. Her er kapteinen i duell med Vikings Julian Ryerson.

TILBAKE: 10. september var Lars Grorud tilbake fra start for SF. Her er kapteinen i duell med Vikings Julian Ryerson. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En operasjon ble løsningen. Nå bekrefter SF-kaptein Lars Grorud (34) at han er klar for en ny sesong i Eliteserien.

DEL

(Sandefjords Blad) Sammen med stopperkollega og klubblegende Alexander Gabrielsen, er Tønsberg-gutten Grorud den eneste SF-spilleren på utgående kontrakt.

Mens Gabrielsen legger opp på grunn av skadeplager, har trener Lars Bohinen har allerede bekreftet at kapteinen vil bli tilbudt en ny. Nå bekrefter en skadefri og motivert Grorud at han er klar til å skrive under.

– Det kommer helt sikkert til å løse seg. Det et en situasjon jeg egentlig ikke har tenkt så mye på etter at jeg hadde en prat med Lars (Bohinen) for et par uker siden. Han fortalte at han ønsket meg med videre. Det var hyggelig å høre, sier Grorud.

LES OGSÅ: – Vi har aldri vært i en bedre posisjon

Sykdom og skader

Det har ikke vært noen selvfølge at lysluggen fortsatt skulle være i planene til Bohinen for neste år. I juni i fjor ble han rammet av en mystisk blodsykdom som holdt ham ute resten av sesongen. Etter å ha fått medisiner som holdt sykdommen i sjakk, trente Grorud seg opp igjen og ble utnevnt til kaptein før 2017-sesongen.

Han startet de første treningskampene i vinter, men ble rammet av nye skadeproblemer.

I løpet av våren ble det slått fast at Groruds vedvarende plager kunne ha en sammenheng med medisinbruken. Alternativet til å fortsette på medisinene, var å fjerne milten. Dermed ble det operasjon.

– Det var løsningen. Bank i bordet, men det har funket sånn som jeg håpet. Jeg går fortsatt til månedlige kontroller hos legen, men for hvert nye, gode resultat, blir jeg tryggere på at problemene er et tilbakelagt stadium, sier Grorud.

LES OGSÅ: – Nå går vi for ny klubbrekord

– En veldig fin høst

16. juli var han tilbake på banen i Eliteserien, som innbytter mot Tromsø. Først 10. september var Grorud tilbake fra start, i 3-1-seieren over Viking på Komplett Arena. Siden har han vært på banen i samtlige kamper.

– Det har vært en veldig fin høst for min del, og det har vært utrolig deilig å være tilbake på banen igjen. Så har både mine og lagets prestasjoner på banen vært varierende. Kampgrunnlaget mitt har kanskje vært for dårlig. Jeg føler jeg har prestert bra ut ifra forutsetningene, men i noen enkeltkamper har jeg vært under pari, sier Grorud.

Han sier det var en stor lettelse for spillere og trenere å sikre plassen i Eliteserien med to kamper igjen å spille. Etter å ha trent til og med onsdag denne uken, tar SF-gutta fri frem til mandag.

Nest siste seriekamp er ikke før søndag 19. november, borte mot Kristiansund.

Se høydepunktene fra SF - VIF her 

Unner seg fri

Selv drar Grorud på helgetur til Warszawa.

– Jeg tror det er fint at vi har en uke til å senke skuldrene og være glade for at vi har klart å holde oss. Vi kan unne oss noen dager fri. Så tipper jeg klubben, spillere og alle er innstilt på å kjøre på igjen fra mandag. Vi ønsker å havne høyest mulig på tabellen og sette ny klubbrekord når det gjelder antall poeng. Det er mange ting som motiverer foran de to siste kampene, sier Grorud, som mener det mest imponerende ved årets SF-lag har vært evnen til å slå tilbake etter svake resultater.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags