– Barna nå til dags kan bli sittende uten å gjøre for mye, og ikke alle har mulighet til å reise bort i ferien, sier Line Krekling, lærer ved Store Bergan skole i Sandefjord.

Nyttig og morsom bingo

Før vinterferien laget hun et bingoark med 36 ulike aktiviteter barna kunne gjøre i feriedagene. Oppgavene var for eksempel å lese en bok, få noen til å le og la mobilen være avslått en hel dag.

For hver aktivitet ungene gjorde, skulle ruten fargelegges og en voksen skulle signere med initialene sine i ruta.

Bingoen ble en suksess.

LES OGSÅ: Lærer Tone strikket i nesten 200 timer for å få alle elevene inn i fellesskapet

Mye læring i oppgaver hjemme

– Ungene ble kjempemotivert. De kunne nesten ikke vente med å sette i gang da jeg delte ut skjemaet siste time før vinterferien, sier lærer Line Krekling.

Hun synes det er viktig at unger er aktive og gjør litt forskjellige ting og ikke bare sitter passivt foran en skjerm.

– Jeg ønsket å få ungene litt i gang hjemme. Sånn som å stå opp før alle i familien og lage en frokost eller å  lage middag etter oppskrift. Det er mye læring i dette. Man leser en oppskrift og måler opp ingredienser, for eksempel. Dessuten er det viktig å bidra i familien, sier tredjeklasselæreren.

LES OGSÅ: FØR: Konflikter, mobbing og ensomhet. NÅ: Alle elevene kan være med på leken.

Laget bingo selv

Første skoledag etter ferien kunne elevene nesten ikke vente med å vise fram bingoskjemaene sine. Nesten alle hadde gjort alt og fått mange bingorekker.

– De var veldig kry og fortalte om ulike opplevelser, sier Krekling.

En av oppgavene var å lage bingo til en annen i familien. Og nå hadde barna selv opplevd hvor moro aktivitetsbingo kan være og gjøv løs på oppgavene med iver.