Sankthansbålene kan ryke: – Vi vurderer situasjonen fortløpende

BÅL: Slik så det ut på Ringhaugstranda for noen år siden. I år kan sankthansbålet ryke. Foto: Svein-André Svendsen

BÅL: Slik så det ut på Ringhaugstranda for noen år siden. I år kan sankthansbålet ryke. Foto: Svein-André Svendsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er fortsatt totalforbud mot ild og grill – selv om det har kommet noen dråper regn. Dermed ser det ikke bra ut for årets utgave av sankthansbål. Har du forslag til et bra alternativ?

DEL

Allerede nå kan man se hauger som etter hvert skal bli til et sankthansbål. Andre igjen venter og ser an været og håper på en runde med mye regn.

Det gjelder også for styret i Ringshaug og Gårdbo vel. Der avventer man situasjonen og håper at det kommer nok regn slik at de også i år kan tenne bål på stranda.

LES OGSÅ: Tropenetter og ellevill sommerstemning – men ingen baderampe (+)

Håper på nattlig regn

– Vi håper på noen regnfulle netter slik at vi kan tenne bål. Vi vurderer ulike alternativer dersom det ikke skulle bli bål, men vi har ikke bestemt oss for noe ennå. Uansett kommer vi til å rette oss etter de pålegg vi måtte få. Jeg skal snakke med brannvesenet mot slutten av uka for å høre hva de sier, sier leder for styret i Ringshaug og Gårdbo vel, Halvor Toreskaas.

Han forteller at styret har fått inn ulike forslag, blant annet utekino.

– Det er også væravhengig og det koster penger. Vi har brukt penger på trampoline, så vi har ikke så mye vi kan bruke til et slikt arrangement. Det er enda noen dager til sankthans, så vi får vente og se. Det er vel også litt usikkert om hvor mange som kommer dersom det ikke skulle bli bål, for det er klart at bål er viktig, sier han.

LES OGSÅ: Dette sier brannsjefen (+)

Avventer

Også brannvesenet avventer vær og brannfare.

Vestfold interkommunale brannvesen opplyser at de har en løpende vurdering av situasjonen.

– Vi vurderer fortløpende om sankthansbål er forsvarlig og vil ha en klar anbefaling tre dager før sankthans.

Heller ikke meteorologene kan love en skikkelig rotbløyte i tiden framover.

– Det kan komme noen byger utover uka og torsdag kan det regne noe mer, men ikke mer enn at brannfaren kun vil reduseres midlertidig, kunne meteorolog Beate Tveita i Storm Geo fortelle mandag morgen.

LES OGSÅ: – Det er bra at folk avlyser arrangementer der skogbrann lett kan oppstå (+)

Har du forslag?

Tønsbergs Blad er interessert i høre hva som kan være alternativer til bål dersom brannfaren gjør det uansvarlig å tenne sankthansbål. På facebooksidene til Ringshaug og Gårdbo vel, har det kommet inn noen forslag, blant annet å leie inn en stålpram eller tilsvarende og tenne bål på vannet utenfor moloen. Andre foreslår en svensk variant med midtsommerstang eller at man arrangerer en sandslottkonkurranse.

Hva er ditt forslag? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Artikkeltags