Vi er fullstendig klar over at det alltid har vært leire/gytje der, poenget er at siden stien nå går nærmere sjøen enn før, er det blitt vanskeligere å gå der.

«Steinbryggen» har, så vidt vi har bragt i erfaring, ikke vært brukt til «båter, fiske og bading». Vi husker godt den gamle trebryggen som de tidligere eierne fikk oppført. To ganger. Vinteren tok knekken på begge, og den siste ble da liggende og forfalle. Den tidligere eier fjernet alt av materialer for mange år siden. Til slutt sto to-tre betongkar igjen som riktignok ikke var pene å se på, men som absolutt ikke utgjorde noen «fare for alle som beveget seg forbi». At den nye eieren satte i gang å knuse disse, gjorde jo at delene måtte fjernes.

At vi har tatt med oss personer på deres brygge for å bade, sole oss og fiske krabber er direkte usant! For det første: hvilken brygge? Det er jo ingen brygge der, kun en steinmolo. Hvis vi skal bade og fiske, drar vi til en av våre mange øyer. At de også har hørt oss si at vi venter på å bli jaget, forstår man jo er løgn; da måtte jo de ha vært der selv, men som sagt, vi oppholder oss ikke der, og har heller ikke gjort det. Min kone gikk riktignok en gang på «den riktige siden» av moloen med en liten jente som gikk på steinene. Da ble vi observert og fotografert.

LES OGSÅ: Thomas og Inger Johanne hevder naboen tar seg til rette i strandsonen: – De jager bort folk

Undrende

Pussig er det også at vi ikke husker verken busker, kratt eller gamle båter som «sto midt i kyststien»? Det vi husker er at det ble plantet en busk i hullet i hekken der den opprinnelige stien gikk. Problemet startet nok da de gamle eierne fylte på med jord og anla plen i fortsettelsen av sin eiendom. Hvorvidt de hadde fått grønt lys til dette vet jeg ikke.

Som pensjonister er vi stort sett hjemme og stiller oss undrende til påstandene om «personer som mange ganger har tatt opphold på vår brygge, på stranden (med og uten møbler), på og i våre båter, i vår hage, i våre møbler, brent store bål på stranda? «. Her er det snakk om rene folkevandringen! Vi ser folk på tur men har aldri sett noen slå seg ned og enda mindre, tent bål. Store bål sågar! Og igjen denne «brygga». Det er ingen brygge som hunder kan tisse eller bæsje på, det er en steinrøys som bl.a. er bygget opp med stein plukket opp fra sjøen. Det er vel heller ikke «etter boka»?

For å avslutte: Alt vi ønsker er at kommunen tar tak, fastsetter tomtegrenser og sørger for at kyststien blir fremkommelig for alle med skikkelig merking.