Og den største av dem alle, Domkirkefestivalen, ble åpnet søndag.

Tønsberg domkirkes jentekor, Vestfold Ungdomsstrykeorkester, slagverkere og blåsere, Frøy Aagre, harpespiller Uno Alexander Vesje, organist Tonny Krokengen, og dirigentene David Foster Pilkington og Runa Skramstad virket som fluepapir på publikum.

Domkirken var fullsatt for å høre urfremføringen av Åsgårdstrandingen Frøy Aagres to bestillingsverk «Angles and Castles» og «Melodic Traveler».

Flott kirke

Som vanlig var Domkirken lekkert lyssatt. Lydkvaliteten i kirken må nesten oppleves for å forstås: Kirkerommet virker perfekt for fremføringer med kor og ikke-elektriske instrumenter.

Det er vel bare Slottsfjellfestivalen som kan konkurrere med Domkirkefestivalen i profesjonalitet, omfang og antallet musikkarrangementer i løpet av året.

Denne profesjonaliteten var til å ta å føle på søndag.

Omfattende program

Og denne uka fortsetter det: Hanne Krogh, Rune Larsen, Tor Endresen og Anita Skorgan.
Neste uke Dennis Storhøi, Alexander Rybak, Helene Bøksle.
Innimellom stjernekonsertene kommer de lokale kreftene fram i lyset. Hele programmet kan du se i faktaboksen ved siden av.

Domkirkefestivalen var opprinnelig en innsamlingsaksjon for kirkeorgelet. Men nå har det blitt et sikkert tegn på at julen nærmer seg. Søndag var det førjulsstemning i byens største kirke.