Gå til sidens hovedinnhold

«Tivolinatten» senker seg

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: En tivolinatt er ikke som alle andre netter.

«Tivolinatten» er navnet på stykket som Sjøbodteateret har premiere torsdag.

Del på Facebook

Stykket, som er blitt til i nært samarbeid med forfatter Gro Dahle, handler om det gode i klassisk møte med det onde.

Har skapt karakterene selv

– Stykket er skrevet av Dahle i samarbeid med skuespillerne selv. Vi var en tur på lageret vårt hvor skuespillerne fikk hente seg en rekvisitt eller et kostyme som de kunne tenke seg til sin karakter, forteller produsent Britt Sanne.

Med utgangspunkt i kostymet eller rekvisitten, skulle skuespillerne så sende Dahle en mail med en beskrivelse av de karakterene de kunne tenke seg å spille. Ut fra dette utarbeidet forfatteren en historie rundt det hele.

– Resultatet er blitt særdeles bra. Skuespillerne er entusiastiske og synes dette er veldig gøy, fortsetter Sanne.

Prosessen tok til i september i fjor. Siden den gang har de 18 unge Sjøbodteater-aktørene øvet jevnt og trutt hver eneste mandag.

Instruktør Olav Bratland er imponert.

– Dette har vært kjempegøy. Ungdommene har stilt opp på alle øvingene, så dette kommer til å gå strålende, mener han.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under videoen)

Imponert forfatter

Forfatter Gro Dahle synes selv det har vært en utfordring å skulle sy sammen en historie basert på 18 helt forskjellige karakterer.

– Dette har vært en pedagogisk oppgave for meg, kan du si. Flere av disse karakterene er av en slik fantasifull klasse at det kunne ha vært laget teatermanus rundt dem alene, mener hun.

Dahle sier hun ser på seg selv som «en maskin» i den prosessen som har pågått.

– Jeg har kun vært en maskin her, en symaskin som har hatt som oppgave å tråkle det hele sammen. Det er disse unge skuespillerne selv som har skapt karakterene og dermed også utgangspunktet for selve handlingen. Til sammen hadde vi ni forskjellige plott å velge mellom. Etter en demokratisk avstemning ble ett hovedplott valgt. Men jeg tror alle de andre åtte er med som mindre underplott i historien.

Dahle forteller at hun selv ikke har sett det endelige resultatet.

– Det får jeg vel se på premieren. Jeg gleder meg veldig. Disse ungdommene har imponert meg skikkelig. Ja, det skal bli skikkelig gøy å se hvordan det hele til slutt er blitt, sier Gro Dahle.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.