– Det kom jo en del folk, jo

DREVEN: Bjørn Daniel Tørum har blitt en dreven entertainer etter 13 år i bransjen. Fredag kveld var det publikum i Oseberg kulturhus som erfare det.

DREVEN: Bjørn Daniel Tørum har blitt en dreven entertainer etter 13 år i bransjen. Fredag kveld var det publikum i Oseberg kulturhus som erfare det. Foto:

Bjørn Daniel Tørum kom hjem til sine egne fredag kveld.

DEL

Stand up-komikeren Bjørn Daniel Tørum har returnert til Norge etter å ha bedrevet komikk på etablerte scener i London. Fredag kveld entret han scenen på Oseberg kulturhus for et «kun én kveld-show».

– Vi gleder oss. Vi kjenner ham godt, og har fulgt karrieren hans. I dag forventer jeg å le mye, sier Mads Gjermundsen.

Han er på showet sammen med kona og døtrene sine. De har stort sett vært på alle showene han har holdt i Tønsberg.

– Og så håper jeg han synger litt òg. Han er en veldig god imitator, sier Mads.

LES OGSÅ: Se Bjørn Daniels hyllest til Tønsberg – på godt og vondt

Engelske oppvarmere

Showet startet med innslag fra de engelske komikerne Greg Faulkner og Jimmy James Jones. To hyggelige bekjentskap for publikummet i Tønsberg.

Så kommer kveldens hovedaktør.

– Det kom jo en del folk, jo. Jeg lurte på om jeg skulle ta showet hjemme hos mamma, nemlig, spøker han fra scenen.

Inne i salen på Oseberg var det nesten fullt. Kun den første delen av salen var i bruk, og rundt 230 av de 300 plassene var opptatt.

Tørum spøker om seg selv, politisk korrekthet, pornografiboken for barn av Gro Dahle. Og høster latter fra salen. Som nok består av mange som kjenner Bjørn Daniel fra før.

– Her kan salen være full av venner, kolleger, familie, ekser. Jeg er en omgjengelig fyr, så jeg kjenner jo en god del folk i Tønsberg kan du si. Så jo, det er alltid litt ekstra spennende å gå på scenen i hjembyen, sa komikeren til Tønsbergs Blad i forkant av kveldens show.

LES OGSÅ: Før sto Bjørn Daniel på do og brakk seg to minutter før han skulle på scenen

IMITASJON: Komikeren Greg Faulkner fra England var en av to komikere som underholdt før Tørum kom på scenen. Her imiterer Faulkner USAs president Donald Trump.

IMITASJON: Komikeren Greg Faulkner fra England var en av to komikere som underholdt før Tørum kom på scenen. Her imiterer Faulkner USAs president Donald Trump. Foto:

Kun én kveld

Bjørn Daniel Tørum har holdt på med stand up-komikk i 13 år, og premieren på «Profet i egen by» markerer samtidig 10-årsjubileum på hans første helaftens show.

Grunnen til at det bare blir ett show denne gangen, er at man har valgt å kjøre ett show i et stort lokale i stedet for flere show i et mindre.

GLEDER SEG: Nora Gjermundsen (fra venstre), Lene Merethe Gjermundsen og Mads Gjermundsen har fulgt karrieren til Bjørn Daniel Tørum og gledet seg til showet.

GLEDER SEG: Nora Gjermundsen (fra venstre), Lene Merethe Gjermundsen og Mads Gjermundsen har fulgt karrieren til Bjørn Daniel Tørum og gledet seg til showet. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags